Dėl „Metų automobilio 2011“ karūnos varžosi 32 pretendentai
Atnaujinta: 2020-03-09
  • metu_automobilis
  • metu_automobilis__1_
  • metu_automobilis__2_
  • metu_automobilis__3_
  • metu_automobilis__4_
  • metu_automobilis__5_
  • metu_automobilis__6_
  • metu_automobilis__7_
  • metu_automobilis__8_
  • metu_automobilis__9_
  • metu_automobilis__10_
  • metu_automobilis__11_

Pirmadienį prasidėjo Lietuvos žurnalistų autoklubo jau keturioliktą kartą paeiliui rengiamas konkursas „Metų automobilis 2011". Šiemet į konkurso pagrindinę ir kitas gausias nominacijas taikosi net 32 naujausi, Lietuvoje ką tik pasirodę automobiliai arba trečdaliu daugiau nei pernai.

Iki rekordo - ranka paduoti

Pirmajame konkurse „Metų automobilis 1998", kurį Lietuvos žurnalistų autoklubas surengė 1997 metų rudenį, dalyvavo 14 pretendentų. O daugiausia dalyvių per visą „Metų automobilio" konkursų istoriją - 34 - buvo užregistruota 2008 metais.

Nors šio rekordo šiemet ir nepavyko pagerinti, tačiau į jį pasikėsinta rimtai. Vertinimo komisijos verdikto laukiantys 32 automobiliai - dar vienas svarus renginio reikalingumo ir naudos tiek būsimiems naujų automobilių pirkėjams, tiek jais prekiaujantiems verslininkams įrodymas.

Konkurse „Metų automobilis 2011" dalyvauja :

Alfa Romeo Giulietta, Audi A1, BMW 520D, Citroen C3, Dacia Duster, Ford C-Max, Hyundai Ix35,  Honda CR-Z, Jaguar XJ, Jeep Grand Cherokee, KIA Sportage, KIAVenga, Mazda 5, Mini Cooper D Countryman, Mitsubishi ASX, Nissan Juke, Nissan Micra, Nissan Murano 2, Nissan Navara, Nissan NV200, Nissan Pathfinder, Nissan X-Trail, Nissan Qashqai, Nissan Qashqai+2, Opel Astra, Opel Meriva, Peugeot RCZ, Seat Exeo, Subaru WRX STI Racing, Toyota Auris HSD, Volkswagen Sharan ir Volkswagen Touareg.

„Rekordų nesivaikome ir svarbiausia ne jie, tačiau toks verslininkų dėmesys renginiui ir tokia jo dalyvių gausa, ypač turint omenyje nelengvas ekonomines sąlygas, itin maloniai nuteikia organizatorius ir konkurso rėmėjus, - pirmadienį vykusioje pirmojoje konkurso spaudos konferencijoje kalbėjo Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius. - Tai ne tik dar vienas akivaizdus konkursų reikalingumo bei jų svarbos patvirtinimas, bet ir didelis įpareigojimas organizatoriams padaryti viską taip, kad renginiu būtų patenkinti ne tik pateikę automobilius, bet ir visi šalies gyventojai. Šiemet galiu pažadėti tikrai daug naujovių, kurios turėtų sudominti absoliučią daugumą susijusių su šiuo konkursu."

Pirmą kartą per visą konkursų istoriją renginio finalas, kuriame paaiškės „Metų automobilis 2011" ir daugelio kitų svarbiausių nominacijų laureatai, gruodžio 15 d. vyks LNK studijoje ir jį tiesiogiai transliuos šis kanalas, tituluojamas renginio televizija.

Rinktis tikrai yra iš ko. Konkurso „Metų automobilis 2011" 32 pretendentų sąraše - absoliuti dauguma ne tik Europos automobilių didžiausių gamintojų naujausių modelių, bet ir Senojo Žemyno, ne išimtis ir Lietuvos, rinkose vis tvirčiau besijaučiantys Pietų Korėjos, Japonijos gigantai, pateikę pačias karščiausias naujienas.

Daugelis konkurse besivaržančių automobilių pirmą kartą visuomenei buvo pristatyti tik prieš mėnesį vykusioje Paryžiaus automobilių parodoje.

Dar net neprasidėjus konkursui užfiksuotas savotiškas renginio rekordas, kurį vargu ar kam greitu laiku pavyks pagerinti. Tai „Nissan" pardavėjų aktyvumas ir jų pristatomi net devyni naujausi šios markės modeliai.

Bandymai - Druskininkų apylinkėse

Šiemet automobilius bandys bei vertins bendrame Lietuvos žurnalistų autoklubo posėdyje patvirtinta devynių žurnalistų vertinimo komisija.

Tai Gitana Bukauskienė („Laima"), Ramūnas Fetingis (BTV laida „Autopilotas"), Linas Butkus („Playboy"), Renaldas Gabartas (interneto portalas „alfa"), Mindaugas Grinius („Lietuvos rytas"), Dainius Leonavičius (LNK laida „Ne vienas kelyje"), Artūras Pakėnas („Autosportas"), Gediminas Petryla („Autocar") ir Valdas Valiukevičius („Keturi ratai").

Žiuri nuomonę įtakos ne tik automobilio kaina, dizainas, vairavimo ar važiavimo savybės, bet ir konkretaus konkurse dalyvaujančio modelio servisų tinklo šalyje tankis, paslaugų kaina, eksploatacijos kaštai iki 100 tūkstančių kilometrų ridos ir kiti kriterijai, duominuojantys komisijos vertinimo skalėje.

Automobilius vertinimo komisija bandys maždaug vienodomis sąlygomis specialiai surengtoje bendroje bandymų stovykloje lapkričio 25-28 dienomis vaizdingų Druskininkų apylinkių keliais ir bekele.

Gruodžio 6 d. įvyksiančioje antrojoje konkurso spaudos konferencijoje bus paskelbtas geriausiųjų automobilių septynetukas. Nuo tol tik iš šio atrinkto septynetuko kiekvienas lygiomis teisėmis galės toliau pretenduoti į konkurso „Metų automobilis 2011" karūną.

Padangos - daugelio svarbių faktorių garantas

„Gražias tradicijas įgavę „Metų automobilio" rinkimai - labai svarbus ir reikšmingas įvykis Lietuvos automobilininkams. Todėl mums didelė garbė jau kelintus metus būti generaliniu šio renginio rėmėju",  - teigia didžiausio Vokietijos padangų gamybos koncerno „Continental AG" atstovas Baltijos  šalims ir Ukrainai Arūnas Kiaušas.

Konkurso padangomis „Continental" galės džiaugtis ir vienas laimingasis, atrinktas burtų keliu iš įspėjusių „Tautos automobilį 2011".

Po gana ilgokos pertraukos šiemet į renginio rėmėjų gretas vėl sugrįžo draudimo rinkos bendrovė  ERGO, geriausiems automobiliams siūlanti ypatingas draudimo sąlygas.

Viešųjų ryšių agentūra „Visus Bonus" Tel./Faks: 8 (5) 230 57 25

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Šeimos elektromobilis: pasirinkimas nedidelis, tačiau kokybiškas

Naujų elektromobilių pasiūla sparčiai plečiasi, tačiau elektra varomos transporto priemonės besidairantiems žmonėms neretai tenka ieškoti kompromisų.

Nauji „Audi S3 Sportback“ ir „S3 Limousine“

Daugiau greičio, daugiau galios, daugiau važiavimo malonumo

Kokį automobilį rinktis: benzininį, dyzelinį ar hibridinį?

Kokio tipo varikliu varomo automobilio įsigijimas šiuo metu būtų ekonomiškai patraukliausias variantas.

Automobilių ekonomiškumas auga ne tik techninių duomenų lentelėse

Akivaizdu ir tai, jog nebeliko automobilių, neva turinčių neįtikėtinas 3 l / 100 km siekiančias sąnaudas.

Geriausi 2013 m. projektiniai modeliai

2013 m. baigėsi. Bet nelabai seniai, tad galima prisiminti

„Škoda Octavia“ - naujasis "Metų automobilis"

Pirmadienio vakarą sostinės „Litexpo" rūmuose ...

„Euro NCAP“ išbandė 11 naujų modelių saugumą

Europos organizacija „Euro NCAP" nelabai seniai

Automobiliui „Renault 6“ – 45 metai

2013 m. spalio mėn. sukako 45 metai nuo tos dienos, kai...

Trivietis elektromobilis „Nissan BladeGlider“

Išskirtinis pastarųjų metų automobilių parodų bruožas

Net patyrusiems patirties niekad nebūna per daug

Jau dvi savaitės kai vyksta Lietuvos „Metų automobilio 2014"

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: