„Metų automobilį 2011“ egzaminuoja žiema
Atnaujinta: 2020-03-09
  • 1Metu8582__Large_
  • 1Metu8585__Large_
  • 1Metu8593__Large_

Nuo pat ketvirtadienio ankstyvo ryto Druskininkų ir jų apylinkių keliais pasklido renginio atributika papuošti visi 32 naujausi automobiliai, dalyvaujantys Lietuvos žurnalistų autoklubo rengiamame tradiciniame konkurse „Metų automobilis 2011".

„Tradiciškai irgi sutampa, kad pačią pirmąją automobilių bandymų dieną į Lietuvą ateina žiema", - sveikindamas vertinimo komisiją su atsakingo darbo pradžia kalbėjo Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius.

Palinkėjęs gero darbo ir saugaus kelio jis netgi pasidžiaugė, kad pastebimai pablogėjusios eismo sąlygos padės atskleisti gerąsias automobilių savybes ir leis susidaryti tikslesnį vaizdą kas ko yra vertas. Naujus automobilius nuo eismo įvykių patikimai saugo renginio draudiko - bendrovės „Ergo" garantijos, o automobilių stabilumo kelyje, ekstremalaus stabdymo žiemos sąlygomis ir kitas savybes padeda atskleisti naujausių technologijų „Continental" padangos, kurios sumontuotos ant visų konkurse dalyvaujančių automobilių ratų.

„Nors žiema jau parodė savo nagučius, tačiau slidžiau buvo tik iš ryto, o įdienojus ir vakare keliai buvo šlapi. Žodžiu, įprastinės vairavimo sąlygos, visi jaučiamės saugūs ir gerai nusiteikę, noriai kibę į mums patikėtus darbus," - po bandymų į garažą parvairavęs paskutinį automobilį sakė vertinimo komisijos narys, LNK laidos „Ne vienas kelyje" vedėjas Dainius Leonavičius.

Jau pirmąją bandymų dieną stovykloje apsilankė garsus ralio lenktynininkas, visą karjerą ištikimas „Subaru", Arūnas Strumskis. Pernai „Metų automobiliu 2010" buvo nominuotas „Subaru Legacy", o šiemet šios markės japoniškų automobilių gamintojai konkursui pristato tikrą lenktynių monstrą „Subaru WRX STI Racing". Tokį patį, kurio standartinės versijos automobiliu Niurburgringo trasoje keturiskart pasaulio ralio čempionas Tommis Makinenas 20,832 km distanciją įveikė per 7 min. ir 55 sek. Tai 1 sek. geresnis, nei prieš tai toje pačioje trasoje „Porsche Panamera" modeliu su 500 AG varikliu pasiektas rezultatas.

„Jei šiemet ir nelaimėsime pagrindinio prizo, tai į sportiškiausiojo automobilio titulą pagrįstai esame užsimoję, - geros nuotaikos neprarado ralio meistras A. Strumskis. - Mane stebina konkursui pateiktas labai įvairus ir platus, regis, tenkinantis bet kurio pirkėjo skonį, automobilių spektras. Ko gero, to dar nebuvo. Todėl įdėmiau apžvelgus konkursui pristatytus automobilius sunku net patikėti, kad čia Lietuva, o ne, sakykim, kokia Ženeva".

Bandymai Druskininkuose vyks iki pirmadienio. Itin didelio lankytojų dėmesio konkurso organizatoriai tikisi šeštadienį, kai visuomenei bus surengtos atvirų durų dienos. Druskininkuose įsikūrusią stovyklą aplankys visas pulkas įvairių garsenybių, tarp kurių ir tituluočiausias lenktynininkų šeimos narys Stasys Brundza, stipriausias pasaulio žmogus Žydrūnas Savickas, išmėginsiantis 13 dėl „Metų visureigio 2011" besivaržančių bekelės monstrų, žinomas publicistas Rimvydas Valatka ir daugelis kitų.

„Visus Bonus" nuotr.
„Metų automobilis 2011" spaudos centras - Viešųjų ryšių agentūra „Visus Bonus"
Tel./Faks: 8 (5) 230 57 25

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Šeimos elektromobilis: pasirinkimas nedidelis, tačiau kokybiškas

Naujų elektromobilių pasiūla sparčiai plečiasi, tačiau elektra varomos transporto priemonės besidairantiems žmonėms neretai tenka ieškoti kompromisų.

Nauji „Audi S3 Sportback“ ir „S3 Limousine“

Daugiau greičio, daugiau galios, daugiau važiavimo malonumo

Kokį automobilį rinktis: benzininį, dyzelinį ar hibridinį?

Kokio tipo varikliu varomo automobilio įsigijimas šiuo metu būtų ekonomiškai patraukliausias variantas.

Automobilių ekonomiškumas auga ne tik techninių duomenų lentelėse

Akivaizdu ir tai, jog nebeliko automobilių, neva turinčių neįtikėtinas 3 l / 100 km siekiančias sąnaudas.

Geriausi 2013 m. projektiniai modeliai

2013 m. baigėsi. Bet nelabai seniai, tad galima prisiminti

„Škoda Octavia“ - naujasis "Metų automobilis"

Pirmadienio vakarą sostinės „Litexpo" rūmuose ...

„Euro NCAP“ išbandė 11 naujų modelių saugumą

Europos organizacija „Euro NCAP" nelabai seniai

Automobiliui „Renault 6“ – 45 metai

2013 m. spalio mėn. sukako 45 metai nuo tos dienos, kai...

Trivietis elektromobilis „Nissan BladeGlider“

Išskirtinis pastarųjų metų automobilių parodų bruožas

Net patyrusiems patirties niekad nebūna per daug

Jau dvi savaitės kai vyksta Lietuvos „Metų automobilio 2014"

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: