„TopGear Apdovanojimai 2014“: kuris automobilis yra saugiausias?
Atnaujinta: 2020-03-09
  • WASK7303
  • WASK7327
  • WASK7341
  • WASK7416
  • WASK7460
  • WASK7467
  • WASK7615
  • WASK7690
  • WASK7817
  • WASK7854
  • WASK7964
  • WASK8053
  • WASK8082
  • WASK8136
  • WASK8163
  • WASK8200

Kurie naujų automobilių gamintojai didžiausią dėmesį skiria jų saugumui? „TopGear Apdovanojimų" komisijos nariai pirmadienį ieškojo atsakymo į šį klausimą Rygoje esančiame saugaus vairavimo komplekse 333. Įvairūs saugaus vairavimo bandymai komisijos nariams turėjo padėti apsispręsti, kiek balų skirti kiekvienai transporto priemonei už saugumą.

„Šiuolaikinių automobilių negalime įsivaizduoti be sudėtingų saugos sistemų ir tai, žinoma, didelis naujų automobilių privalumas. Tačiau ekstremaliose situacijose vairuotojo patirtis ir įgūdžiai vis tiek išlieka labai svarbūs, nes saugiausias yra tas automobilis, kuris nepatenka į avariją. Svarbu nepamiršti, kad net išmaniausios saugos technologijos negali įvertinti kelio būklės ar eismo intensyvumo, todėl vairuotojams svarbu ugdyti savo įgūdžius",- sakė komplekso atstovas ir žinomas Latvijos lenktynininkas Haroldas Šlėgelmilas.

Prie „TopGear Apdovanojimų 2014" komisijos prisijungė ir motociklininkas akrobatas Janis Rozytis bei įmonės BRC atstovas bei dukart Latvijos ralio čempionas Matisas Mežakas. „Aš esu tos vairuotojų kartos atstovas, kuriems svarbiausia paprastumas ir patikimumas. Bet man buvo labai įdomu išbandyti naujus automobilius trasoje, kurioje mokausi naujų triukų su motociklais",- kalbėjo J. Rozytis.

Antradienį, gruodžio 17 d., „TopGear" karavanas iš Latvijos įvažiuos į Estiją, šįvakar aplankys Tartu, trečiadienį Pernu ir ketvirtadienį jau finišuos Taline.

Priminsime, kad gruodžio 11-ąją visi konkurse pristatomi automobiliai išvyko į daugiau nei 1500 km žygį per devynis didžiausius Lietuvos, Latvijos ir Estijos miestus: Vilnių, Kauną, Klaipėdą, Liepoją, Ventspilį, Rygą, Tartu, Pernu ir gruodžio 19 d. pasieks Taliną.

Kas vakarą vis kitame Baltijos šalių didmiestyje rengiamas naujas pasirodymas. Žygyje dalyvaujančius naujausius automobilius Lietuvoje jau galėjo pamatyti  Prienų, Jurbarko, Pagėgių, Šilutės, Palangos, Liepojos, Ventspilio, Rygos gyventojai. Nors didžioji dauguma šiuolaikinių automobilių nepasižymi dideliu apetitu, tačiau „valgyt" kartais prašo. Todėl visas karavanas dar stabtelės „Neste Oil" degalinėse Valga bei Viljandi Estijoje.

Žygio metu „TopGear Apdovanojimų 2014" komisija išrinks Baltijos šalių Metų automobilį ir nugalėtojus dar dvylikoje nominacijų: Metų visureigį, Metų vienatūrį, Metų sportinį automobilį, Metų sedaną, Metų hečbeką, Metų šeimos automobilį, Metų saugiausią automobilį,  Interneto Metų automobilį  , „TopGear" prenumeratorių automobilį (balsuoja „TopGear" prenumeratorių atstovai), „Neste Oil" žaliausią automobilį, Kiekvieno cento vertą automobilį ir „Dell" išmaniausią automobilį.

Komisiją sudaro Lietuvos, Latvijos ir Estijos „TopGear" žurnalo redakcijų atstovai, 30 žurnalo prenumeratorių ir kviestiniai nariai - automobilių, sporto ir pramogų pasaulio atstovai.

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Efektyvūs stabdžiai saugo slidžiame kelyje

Efek­ty­vūs stab­džiai rei­ka­lin­gi bet ku­riuo me­tų lai­ku, ta­čiau la­biau­siai - žie­mą

Apie automobilių variklių žvakes

Nors dyzelinių ir benzininių automobilių variklių žvakės

13 „Mitų griovėjų“ sugriautų automobilinių mitų

Laidą „Mitų griovėjai" žino beveik visi televizijos žiūrovai.

Lyginame: variatorius, robotizuota PD ir automatinė PD

Nesvarbu, pirksite naują ar naudotą automobilį, tikrai kils klausimas ...

Autoservise gali ir "nurengti"

Sunku būtų rasti vairuotoją, negirdėjusį nė vienos istorijos apie...

2011-ieji – perversmo automobilių pramonėje metai

Galima drąsiai teigti, kad 2011 m. įeis į automobilizmo istoriją.

Pasaulinės automobilių pramonės laukia nauja krizė?

Įvertinus tai, kad dauguma Japonijos gamyklų vis dar nedirba, klausimas tampa labai aktualus

Servisų meistrai tyko lengvatikių

Dalis automobilių remonto dirbtuvių meistrų sėkmingai įvaldė techniką, kaip pasipelnyti iš patiklių ir mažai ką apie mašinų remontą išmanančių žmonių.

Automobilių vagies prisipažinimas

Rusijos žiniasklaidoje pasirodė įdomus straipsnis, kurio autorius teigia gavęs interviu iš automobilių vagystėmis užsiimančio žmogaus.

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: