Griežtėja vairuotojų atsakomybė
Atnaujinta: 2020-03-08

Nuo sausio 1-osios vairuotojams gresia didesnės baudos už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio. Be to, nepatyrusiems vairuotojams nuo šiol numatyta administracinė atsakomybė už vairavimą neblaiviems, jei organizme bus bent 0,2 promilės alkoholio.

Nuo sausio 1 dienos įsigaliojusiuose LR Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisose asmenims, kurių vairavimo stažas yra iki dvejų metų, numatyta 800 – 1000 litų bauda už vairavimą esant nedideliam girtumo laipsniui – nuo 0,2 iki 0,4 promilės alkoholio. Iki šiol visi vairuotojai būdavo baudžiami tik tada, jei jų organizme randama daugiau nei 0,4 promilės.

Nustačius vidutinį (nuo 1,51 iki 2,5 promilės) arba sunkų (nuo 2,51 promilės) girtumo laipsnį, arba vairuotojui vengiant neblaivumo patikrinimo, baudos išauga iki trijų tūkstančių litų. Tokiems asmenims taip pat gali būti atimta teisė vairuoti iki trejų metų arba skirtas administracinis areštas nuo 10 iki 30 dienų.

Taip pat sugriežtintos baudos už pavojingą ar chuliganišką vairavimą. Už tai dabar gresia bauda nuo 400 iki 800 litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu iki pusės metų.

Priimtose pataisose taip pat įtvirtinta nauja atsakomybės rūšis už nedidelį greičio viršijimą. Jei vairuotojas važiuos iki 10 kilometrų per valandą greičiau nei leidžiama, jis gaus įspėjimą. Iki šiol buvo numatyta 20–30 litų bauda.

Išsamiai su nuo sausio 1 d. įsigaliojusiomis LR ATPK pataisomis galite susipažinti pateiktoje nuorodoje: http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=312037&p_query=&p_tr2=

Policijos departamentas

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Efektyvūs stabdžiai saugo slidžiame kelyje

Efek­ty­vūs stab­džiai rei­ka­lin­gi bet ku­riuo me­tų lai­ku, ta­čiau la­biau­siai - žie­mą

Apie automobilių variklių žvakes

Nors dyzelinių ir benzininių automobilių variklių žvakės

13 „Mitų griovėjų“ sugriautų automobilinių mitų

Laidą „Mitų griovėjai" žino beveik visi televizijos žiūrovai.

Lyginame: variatorius, robotizuota PD ir automatinė PD

Nesvarbu, pirksite naują ar naudotą automobilį, tikrai kils klausimas ...

Autoservise gali ir "nurengti"

Sunku būtų rasti vairuotoją, negirdėjusį nė vienos istorijos apie...

2011-ieji – perversmo automobilių pramonėje metai

Galima drąsiai teigti, kad 2011 m. įeis į automobilizmo istoriją.

Pasaulinės automobilių pramonės laukia nauja krizė?

Įvertinus tai, kad dauguma Japonijos gamyklų vis dar nedirba, klausimas tampa labai aktualus

Servisų meistrai tyko lengvatikių

Dalis automobilių remonto dirbtuvių meistrų sėkmingai įvaldė techniką, kaip pasipelnyti iš patiklių ir mažai ką apie mašinų remontą išmanančių žmonių.

Automobilių vagies prisipažinimas

Rusijos žiniasklaidoje pasirodė įdomus straipsnis, kurio autorius teigia gavęs interviu iš automobilių vagystėmis užsiimančio žmogaus.

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: