Eismo įvykio deklaracija ir jos pildymas
Atnaujinta: 2020-03-09
  • eismo_ivykio_deklaracija_uzpildyta

Šiuo metu šalies vairuotojai greitai pratinasi prie naujos tvarkos ir, pakliuvę į bėdą, vis dažniau pildo eismo įvykių deklaracijas. Galime sakyti, kad didžiuosiuose miestuose į smulkius įvykius policija dažniausiai jau nebekviečiama, o eismo įvykio įvertinimu ir registracija pasirūpina patys vairuotojai.

Tačiau yra ir kita medalio pusė - jei anksčiau klaidingai užpildytų eismo įvykių pažymų pasitaikydavo retai, tai dabar tokių problemų kyla daug dažniau. Dėl to draudimo ekspertai turi daugiau darbo, tenka gaišti laiką, bandant susisiekti su eismo įvykio dalyviais bei siekiant ištaisyti klaidas, padarytas pildant eismo įvykio deklaraciją. Jei matoma, kad yra problemų, padedama klientui jas išspręsti. Tikimės, kad ateityje klaidų mažės ir nauja eismo įvykių registracijos tvarka taps patogi klientams, tuo pačiu ir mūsų ekspertai galės lengviau atsikvėpti.

Šiuo metu policija privalu kviesti tuomet, jei:

* eismo įvykyje žuvo ar buvo sužaloti žmonės;
* eismo įvykyje dalyvavo daugiau nei dvi transporto priemonės;
* buvo apgadintas turtas, kurio savininko įvykio vietoje nėra (pvz., kelkraštyje stovintis automobilis);
* bent vienas iš įvykio dalyvių yra neblaivus ar apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų;
* eismo įvykio dalyviai nesutaria dėl eismo įvykio aplinkybių, nepasirašo eismo įvykio deklaracijos.

Taigi, atsitikus paprasčiausiam neįskaitiniam eismo įvykiui, kai vairuotojams įvykio aplinkybės yra visiškai aiškios ir jie sutaria dėl to, kas yra eismo įvykio kaltininkas, reikėtų užpildyti eismo įvykio deklaraciją, abiems ją pasirašyti ir per tris darbo dienas kreiptis į įvykio kaltininko draudimo bendrovę.

Eismo įvykio deklaraciją vairuotojai gali gauti savo draudimo bendrovėje. Mes rekomenduojame eismo įvykio deklaraciją atidžiai perskaityti nelaukiant, kol jos iš tiesų prireiks. Žinant kaip elgtis, vairuotojui bus paprasčiau susigaudyti net patyrus stresą autoįvykyje.

Jei kuris nors iš vairuotojų buvo apsidraudęs KASKO draudimu - į savo draudimo bendrovę reikėtų kreiptis per tiek dienų, kiek reikalauja konkrečios draudimo bendrovės KASKO draudimo taisyklės. Jei atsitiko draudžiamasis įvykis, tačiau tai nėra autoavarija - reikėtų skaityti apdraudusios bendrovės KASKO taisykles. Pavyzdžiui, „If draudimas" nereikalauja pranešti oficialioms institucijoms, jei draudžiamojo įvykio metu padaryta žala neviršija 5000 Lt.

eismo įvykio deklaracija

 

Autoreviu.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "IKS" sutikimo draudžiama.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

ESTT: nubrėžtos automobilio durelės stovėjimo aikštelėje – draudiminis (eismo) įvykis

Kai automobilis apgadinamas transporto priemonėms stovint vietoje, šiuo metu draudikai atsisako išmokėti draudimo išmoką. Vis dėlto tokia išmoka asmeniui priklauso.

Draudikai įspėja: 5 situacijos, dėl kurių laukia daugiausiai galvos skausmo

5 klasikinės situacijos, kurias gali tekti spręsti savarankiškai net ir turint privalomą vairuotojų civilinės atsakomybės draudimą.

Gyvenk greitai, mirk jaunas arba kai „GTA“ tampa realybe

Daugelis yra jei ne žaidęs, tai bent girdėjęs apie žaidimų seriją „GTA"...

Krovinių ir vilkikų draudimas – padėtis Lietuvoje šiandien

Lietuvoje kyla aistros dėl krovinių ir krovininio transporto draudimo kainų.

Automobilių vagysčių industrija

Paradoksalu, tačiau automobilių vagystės...

Kas dažniau sukelia eismo įvykius – vyrai ar moterys?

Nepriklausomai nuo šalies ir jos gyventojų plaukų spalvos, beveik visame pasaulyje populiarūs anekdotai apie ...

Kauno autodienos 2008

Fotoreportažas iš parodos „Kauno autodienos 2008”.

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: