Pirmoji pažintis su „Lapėmis“
Atnaujinta: 2020-03-09
  • lape__Small_
  • P1100010__Small_
  • PA310038-2__Small_
  • PA040141__Small_
  • PA150156__Small_
  • ____060__Small_
  • ____004__Small_

Šiandien autoreviu.lt savo skaitytojus supažindins su lapėmis. Būtent taip vadinasi vienas jauniausių ir vienintelis Lietuvoje (Pabaltijyje antras, pirmas yra „Panthers MC Latvia") merginų baikerių klubas.

 

Pradžia, žinoma, visada sunku, tad žengti pirmuosius žingsnius kuriant klubą merginoms padėjo baikerių klubas „Vorai MC Lietuva". Pavadinimą „Lapėms" sugalvojo klubo įkūrėja ir pirmoji prezidentė Liuda, dažniau prisistatanti kaip „lapė". Merginos pasakojo, kad vėliau situacija pasikeitė, prezidentė paliko klubą. Buvusi mintis keisti pavadinimą, tačiau liko „Lapės", mat šis pavadiniams tiko ir baikerių kongresui, kuris patvirtino klubo statusą - MCC - ir spalvas

spa

Šiuo metu klube yra 9 merginos: Viktorija, Jolanta, Julija, Polina, Giedra, Viktorija, Olga, Nino ir Ramunė. Narių amžius - nuo 25 iki 40 metų.

vel

Pasitraukus prezidentei, klubui vadovauja taryba: Viktorija, Jolanta, Julija ir Polina. Yra klubo narėms privalomos taisyklės, tačiau merginos teigia, kad šiuo metu klubas tarsi didelė šeima, kur visos narės puikiai tarpusavyje sutaria, padeda viena kitai ir t. t.

Merginoms motociklas - ne tik transporto priemonė, bet ir gyvenimo būdas. Viena narių, Julija, prisipažino apie motociklą svajojusi iš mažens. Kai tik leido amžius, sėdo ant motociklo ir suprato, kad kol judės, tol ir važinės. Juo labiau, kad kolegos darbe ir šeimos nariai pritaria šiam pomėgiui. Merginos pasidžiaugė, kad į jas atlaidžiau žiūri ir policija, kuri dar nėra stabdžiusi nė vienos motociklu važiuojančios merginos. Kita vertus, merginos stengiasi nepažeisti KET, o atvykusios į šventę visos draugiškai motociklų raktus atiduoda „raktų bankui" (dažniausia ši pareiga tenka klubo iždininkei) ir atgauna juos tik ryte, šventei pasibaigus.

uz

Tiesa, problemų dėl motociklų kyla. Klubo narė Viktorija užsiminė, kad merginų pomėgiu nepatenkinti jų vyrai (draugai). Jiems sunku priprasti prie tokio „vyriško" merginų užsiėmimo. Be to, neramu būna, kai jų antrosios pusės išsiruošia į baikerių šventes, kur dauguma dalyvių - baikeriai. Merginos tikisi, kad neteks išgirsti: „Rinkis - motociklas arba aš", nes pasirinktas greičiausia būtų motociklas... Pasirinkimas būtų suprantamas, nes motociklams jos taip pat užsidirba pačios. Baikerės ne tik važinėja, bet, ir prireikus gali atlikti smulkius motociklo remonto darbus. Rimtesnį remontą patiki dažnai jas kelionėse lydintiems bičiuliams baikeriams arba servisų specialistams.

„Lapės" autoreviu.lt atskleidė turinčios didelių ateities planų. Kadangi į klubą bus priimamos tik merginos, o naujų baikerių klubų Lietuvoje, bent jau artimiausiu metu, kuriama nebus (apie tai esame rašę http://www.autoreviu.lt/portal/index/article/4534), baikerės tikisi, kad į klubą ateis visos važinėjančios arba norinčios važinėti motociklais merginos. Beje, skirtingai nuo daugelio griežtais reikalavimais pasižyminčių vyriškų klubų, merginos į savo gretas pasirengusios priimti ir tas, kurios pačios dar nevairuoja motociklo, tačiau yra pasirengusios prisidėti prie klubo augimo ir aktyviai dalyvauti baikeriškame gyvenime.

visos

Žinoma, prieš prašantis į klubą reiktų atsiminti, kad baikerių klubų, nesvarbu kokie jie būtų (MC, MCC, RC ar kiti), nariai turi pareigas, o klubų tvarką reglamentuoja taisyklės, kurių laikytis privalomas. Jeigu jūs tam pasiruošusios, „Lapės" jūsų laukia.

 

V. Misevičius

Piešinys A. Bunikio

Nuotraukos iš „Lapių MCC" archyvo.

 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

7 patarimai, kaip keliuose jaustis saugiu už motociklo vairo

Lietuvoje už motociklo vairo dažniausiai sėda 40-44 metų didžiųjų miestų gyventojai

Kaip išsirinkti dviratį internetu?

Kaip išsirinkti ir kodėl yra patartina rinktis dviratį internetu. Patarimai bei gairės, kuriomis vadovaujantis taps lengviau išsirinkti sau tinkamiausią dviračio variantą.

Kaip išsirinkti dviratį?

Kokį dviratį pirkti, koks dviratis tinkamiausias Jūsų pomėgiui, pagal ką rinktis dviratį, svarbios dviračio dalys

Kad važiavimas dviračiu netaptų kančia: dažniausios traumos ir kaip jų išvengti

Dažniausiai pasitaikančios lėtinės dviratininkų traumos

Taisyklės, kurias privalo žinoti kiekvienas dviratininkas

Dviratininkai yra lygiateisiai eismo dalyviai, keliuose turintys teises ir pareigas bei privalantys laikytis kelių eismo taisyklių

Atviras laiškas – Dėl motociklų „modelinių metų“ žymėjimo motorinių transporto priemonių registracijos liudijimuose

Motociklų savininkams problemos kyla pirmą kartą Lietuvos Respublikoje registruojant ...

Speciali dviratininkų apranga – tarsi jų antra oda

Plintant dviračių kultūrai Lietuvoje kaip ant mielių auga ir...

Didžiausi ir skaudžiausi pavojai tyko vasarą

Tiek Vilniuje, tiek kituose šalies miestuose dviračių transporto priemonių pastebimai daugėja...

„Hyosung“ motoroleriai – madingas vasaros akcentas

Už lango, kad ir ne kalendorinė, bet jau vasara.

Naujienos ALT 2013 parodoje

Prabėgusį savaitgalį Vilniuje, „Litexpo" parodų centre šurmuliavo... (Papildyta)

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: