Vagių taikiklyje – oro pagalvės
Atnaujinta: 2020-03-09

Didžiausios Lietuvoje skandinaviško kapitalo draudimo bendrovės „If draudimas" žalų ekspertai praneša, kad per paskutiniąsias dvi lapkričio savaites itin padaugėjo automobilių saugos oro pagalvių vagysčių. Pranešimų apie šiuos įvykius padaugėjo kelis kartus, lyginant su 2007 metais arba su ankstesniais šių metų laikotarpiais.

Pasak „If draudimas" Žalų centro vadovo Audriaus Smaliuko ,tokios vagystės metu padaroma nuostolių už maždaug 10 000 Lt - ne tik išimamos vairuotojo ir keleivio saugos oro pagalvės, bet ir išdaužiami stiklai, apgadinamas salonas. Jei automobilis apdraustas Kasko draudimu, šią žalą atlygina draudimo bendrovė
„If draudimo" ekspertai rekomenduoja pasirūpinti bent minimaliomis ir nieko nekainuojančiomis priemonėmis, padėsiančiomis išvengti vagystės iš automobilio. Automobilį stengtis statyti gerai apšviestoje vietoje, kad matytųsi pro kambario, kuriame praleidžiama daugiausia laiko, langą. Nepalikti automobilyje jokių asmeninių, net ir nevertingų, daiktų. Įsitikinti, ar automobilis iš tiesų užrakintas, visi langai ir stoglangis sandariai uždaryti. Sutarti su kaimynais, kad išvydę aplink jūsų automobilius vaikštančius nepažįstamus ir įtartinus asmenis, paskambinsite vienas kitam arba iškart informuosite policiją.

Oro pagalvės rečiau vagiamos, jei jos specialiai pažymimos signalizacijų montavimo įmonėse. Pavogtos žymėtos pagalvės žymiai greičiau ir lengviau surandamos.

„If draudimas" priklauso Skandinavijos ne gyvybės draudimo lyderei „If P & C Insurance". „If" yra didžiausia ne gyvybės draudimo bendrovių grupė Šiaurės Europoje, turinti 3,6 milijono klientų Šiaurės šalyse ir Baltijos regione

Daugiau informacijos:

Ingrida Stakauskienė
AB „If draudimas"
Atstovė spaudai

Telefonas (8~5) 210 9816
Mobilus 8~650 300 00
El. paštas ingrida.stakauskiene@if.lt

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Efektyvūs stabdžiai saugo slidžiame kelyje

Efek­ty­vūs stab­džiai rei­ka­lin­gi bet ku­riuo me­tų lai­ku, ta­čiau la­biau­siai - žie­mą

Apie automobilių variklių žvakes

Nors dyzelinių ir benzininių automobilių variklių žvakės

13 „Mitų griovėjų“ sugriautų automobilinių mitų

Laidą „Mitų griovėjai" žino beveik visi televizijos žiūrovai.

Lyginame: variatorius, robotizuota PD ir automatinė PD

Nesvarbu, pirksite naują ar naudotą automobilį, tikrai kils klausimas ...

Autoservise gali ir "nurengti"

Sunku būtų rasti vairuotoją, negirdėjusį nė vienos istorijos apie...

2011-ieji – perversmo automobilių pramonėje metai

Galima drąsiai teigti, kad 2011 m. įeis į automobilizmo istoriją.

Pasaulinės automobilių pramonės laukia nauja krizė?

Įvertinus tai, kad dauguma Japonijos gamyklų vis dar nedirba, klausimas tampa labai aktualus

Servisų meistrai tyko lengvatikių

Dalis automobilių remonto dirbtuvių meistrų sėkmingai įvaldė techniką, kaip pasipelnyti iš patiklių ir mažai ką apie mašinų remontą išmanančių žmonių.

Automobilių vagies prisipažinimas

Rusijos žiniasklaidoje pasirodė įdomus straipsnis, kurio autorius teigia gavęs interviu iš automobilių vagystėmis užsiimančio žmogaus.

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: