„Steely Pegasus MC“ ir „Forever Free MCC“ triukšmingai išlydėjo pavasarį
Atnaujinta: 2020-03-09

Šį savaitgalį du kauniečių motoklubai „Steely Pegasus MC" ir „Forever Free MCC" organizavo linksmas ir triukšmingas pavasario išlydėtuves.

Nuo vėlyvos popietės prie Kauno pilies tradicinio važiavimo kolona per miestą rinkosi baikeriai. „Steely Pegasus MC" klubo prezidentas Virgis pasidžiaugė, kad nekilo sunkumų derinant renginį su miesto valdžia ir policija. Pirmieji davė visus reikiamus leidimus, o antrieji geranoriškai sutiko palydėti koloną, beje tai - vienintelis renginys mieste tądien. „Forever Free MCC" prezidentas Adas paaiškino, kad antrus metus iš eilės renginį nuspręsta daryti netoli Kauno esančiuose Jadagonyse. Renginys mieste reikalauja daugiau išlaidų, reikia daugiau leidimų ir apsaugos, galioja tam tikri apribojimai. Viso to nebuvo kaimo turizmo sodyboje, į kurią traukė baikeriai. Sodyba aptverta, saugoma, tad ten susirinkę baikeriai galėjo atsipalaiduoti, pasistatyti palapines, klausytis muzikos, stebėti, kas vyksta scenoje ar bendrauti sėdėdami prie stalų. Be to, buvo savotiška apsauga nuo atsitiktinių žmonių - tie, kurie važiavo į Jadagonis, žinojo, ko važiuoja ir kur. Renginys baikeriškas, tačiau jis kaip daugelis panašių renginių buvo atviras visiems, kurie gerbia baikerius, jų subkultūrą ir tradicijas.

Paklausti, kodėl renginį organizuoja kartu, prezidentai paaiškino, kad „Steely Pegasus MC" ir „Forever Free MCC" sieja sena draugystė - sutampa klubų interesai ir požiūris į gyvenimą. Be to, dviem klubams paprasčiau organizuoti šventę, į kurią susirenka gausybė žmonių.

Sunku pasakyti, kiek tiksliai sulaukta svečių, tačiau renginys populiarėja. Pernai organizatoriai suskaičiavo per 200 motociklų, šiemet šis skaičius beveik padvigubėjo - sodyboje stovėjo beveik 400 motociklų, o prie vartų rikiavosi apie 30 automobilių. Prezidentai pasidžiaugė, kad susirinko beveik visų Lietuvos baikerių klubų atstovai. Sulaukta svečių iš Latvijos ir Kaliningrado. Pasak Ado, tai rodo, kad ir kitąmet baikeriai bus kviečiami į „Baikerių naktis".

Atvykusiems į sodybą organizatoriai buvo parengę malonią staigmeną - kiekvienas pasitiktas su vaišėmis, o ant greta scenos stovinčių stalų stovėjo „dovanos draugams". Svečiai taip pat neliko skolingi. Įspūdingą dovaną organizatoriams padovanojo telšiškių klubas „Sharks". Jie atvežė... patranką. Tikslią, veikiančią senovinės patrankos kopiją, kurios šūvis ir pradėjo šventę. Adas sakė, kad patranka bus saugoma „Forever Free MCC" klubhauze ir naudojama per įvairius renginius.

Šventę pradėjo grupė iš Anykščių „Welkam". Panašu, kad baikerių renginiuose formuojasi nauja gera tradicija - koncertuoti kviesti ne tik žinomus, bet ir pradedančius atlikėjus.

Vėliau baikerių klubai galėjo išmėginti jėgas dažasvydžio turnyre. Pasak Virgio, kol klubams nenusibos, toks turnyras bus rengiamas kasmet. Klubai turėjo deleguoti po tris žaidėjus. Norinčių pasišaudyti susirinko nemažai, nes prieš varžybas buvo skelbta, kad nugalėtojai gaus garso aparatūrą, o prie jų stalo šokėja sušoks striptizą. Į kovą dėl prizų stojo „Motobroliai RC", „Aliens MC", „Mad Dust Devil MC", „Viesulai", „Strangers MC", „Road Tribe MC", „Griausmadariai", „Weak Of Will MC", „Crazy In The Dark MC", „Vilkai MCC", „Sharks" ir Garliavos baikeriai. Sėkmė šį kartą lydėjo garliaviškius, beje tą pačią diena iškilmingai paminėjusius Garliavos miestelio 200 metų jubiliejų. Antri liko „Weak Of Will MC", treti - „Vilkai MCC".

Vėliau susirinkusiesiems dainavo Povilas Meškėla ir grupė „Angelas". Kad muzika nenusibostų, ją keisdavo Lietuvoje analogų dar neturintis motoklubų gražuolių „Mis baiker 2009" konkursas. Konkurse dalyvavo 10 merginų, atrinktų iš gausybės pretendenčių. Merginos varžėsi dėl penkių prizinių vietų: mis, pirmoji vicemis, antroji vicemis, mis publika ir mis foto. Prizas nugalėtojoms - profesionali fotosesija su baikeriais.

Merginos scenoje visaip bandė sužavėti susirinkusius baikerius. „Mis baiker 2009" tapo Vaida Legaitė, Indrė Pralatavičiūtė išrinkta pirmąja vicemis, antrosios vicemis titulas atiteko Dianai Matiekaitienei, o „Mis publika" ir „Mis foto" titulus susišlavė Eglė Kerpauskaitė.

Koncertas, merginų grožio konkursas ir striptizo šokėjų pasirodymai tęsėsi iki vėlyvos nakties. Nė vienas pasilikęs nesigailėjo, nes ryte visiems, pavargusiems po naktinių linksmybių, buvo paruošta kopūstienės, pasirūpinta mineraliniu, o norintieji galėjo atsigaivinti pirtyje.

Nebuvote šiemet „Baikerių naktyse"? Nieko baisaus, nes jos vyks ir kitais metais. Nuotraukose galima pasigrožėti švente.

 

Nuotraukos Kristės P., Audriaus , V. Misevičiaus

Autoreviu.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "IKS" sutikimo draudžiama.

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

7 patarimai, kaip keliuose jaustis saugiu už motociklo vairo

Lietuvoje už motociklo vairo dažniausiai sėda 40-44 metų didžiųjų miestų gyventojai

Kaip išsirinkti dviratį internetu?

Kaip išsirinkti ir kodėl yra patartina rinktis dviratį internetu. Patarimai bei gairės, kuriomis vadovaujantis taps lengviau išsirinkti sau tinkamiausią dviračio variantą.

Kaip išsirinkti dviratį?

Kokį dviratį pirkti, koks dviratis tinkamiausias Jūsų pomėgiui, pagal ką rinktis dviratį, svarbios dviračio dalys

Kad važiavimas dviračiu netaptų kančia: dažniausios traumos ir kaip jų išvengti

Dažniausiai pasitaikančios lėtinės dviratininkų traumos

Taisyklės, kurias privalo žinoti kiekvienas dviratininkas

Dviratininkai yra lygiateisiai eismo dalyviai, keliuose turintys teises ir pareigas bei privalantys laikytis kelių eismo taisyklių

Atviras laiškas – Dėl motociklų „modelinių metų“ žymėjimo motorinių transporto priemonių registracijos liudijimuose

Motociklų savininkams problemos kyla pirmą kartą Lietuvos Respublikoje registruojant ...

Speciali dviratininkų apranga – tarsi jų antra oda

Plintant dviračių kultūrai Lietuvoje kaip ant mielių auga ir...

Didžiausi ir skaudžiausi pavojai tyko vasarą

Tiek Vilniuje, tiek kituose šalies miestuose dviračių transporto priemonių pastebimai daugėja...

„Hyosung“ motoroleriai – madingas vasaros akcentas

Už lango, kad ir ne kalendorinė, bet jau vasara.

Naujienos ALT 2013 parodoje

Prabėgusį savaitgalį Vilniuje, „Litexpo" parodų centre šurmuliavo... (Papildyta)

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: