Savaitgalio įvykiai pasienyje
Atnaujinta: 2020-03-09
  • pezo

Prie sienos su Baltarusija VSAT pareigūnai sulaikė priekaba gabentą lengvąjį automobilį, kurio, kaip paaiškėjo, ieškojo Prancūzijos teisėsauga.
Sekmadienį VSAT Varėnos rinktinės pasieniečiai Šalčininkų pasienio kontrolės punkte patikrino iš Lietuvos vykusių dviejų vyrų dokumentus. Lengvąjį automobilį „Volkswagen Passat" vairavęs 34 metų lietuvis ir kaip keleivis vykęs 48 metų baltarusis pateikė tvarkingus pasus bei transporto priemones dokumentus.
Tačiau VSAT pareigūnams įtarimą sukėlė priekaba gabenamas lengvasis automobilis „Audi A8" prancūziškais valstybiniais registracijos numeriais. Jo savininku prisistatė kaip keleivis vykęs baltarusis.
Paaiškėjo, kad 2001 metais pagaminto nuo 2006-ųjų vasaris ieško Prancūzijos teisėsaugininkai - Šengeno informacinėje sistemoje „Audi A8" yra minima kaip pavogta arba neteisėtai nusavinta.
Po apklausų lietuvis ir baltarusis paleisti. Priekaba gabentas automobilis laikinai saugomas Tribonių užkardoje. VSAT Varėnos rinktinės pasieniečiai dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Vilkaviškio rajone į pasieniečių pasalą pateko automobilį su kontrabandiniais rūkalais ketinęs vairuoti vyras.
Penktadienį ryte VSAT Lazdijų rinktinės Vištyčio užkardos pasieniečiai ties Vilkaviškio rajono Vartelių kaimu aptiko pakelėje stovintį automobilį „Ford Escort". Likimo valiai paliktoje transporto priemonėje VSAT pareigūnai pastebėjo sukrautas cigaretes. Kadangi žmonių šalia mašinos nebuvo, pasieniečiai čia paliko pasalą.
Popiet VSAT pareigūnai pastebėjo, kad prie mašinos priėjo vyras, ketinęs ją vairuoti. Jį pasieniečiai sučiupo nespėjus pajudėti iš vietos. Sulaikomas vyras nesipriešino. Paaiškėjo, kad 34 metų Lietuvos pilietis, nuolat gyvenantis Kaliningrado srityje, ketino neteisėtai gabenti 2 tūkstančius 549 pakelius cigarečių „Viceroy Blue" ir „Viceroy Red". Visos rūkalų pakuotės buvo paženklintos rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.
Kaip dažniausiai nutinka tokiais atvejais, jokių dokumentų, patvirtinančių teisėtą cigarečių įsigijimą, vyras neturėjo.
Dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo VSAT pareigūnai pradėjo administracinę teiseną. Lietuvis po apklausos paleistas. Jam įteiktas šaukimas atvykti į Vilkaviškio rajono apylinkės teismą, kur bus nagrinėjama jo byla.
Neteisėtai gabenti kontrabandiniai rūkalai ir automobilis laikinai saugomi Vištyčio užkardoje.

Biržų rajone pasieniečiams įkliuvo neteisėtai įsigytus degalus gabenęs vyras.
Penktadienį VSAT Šiaulių rinktinės Pasvalio užkardos pasieniečiai kelyje Biržais - Rokiškis patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį „Opel Vectra".
Jį vairavęs 37 metų Biržų gyventojas pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus, tačiau VSAT pareigūnai jau turėjo žinių, kad mašina gali būti gabenamas neteisėtas krovinys, todėl ją apžiūrėjo išsamiau.
Paaiškėjo, kad iš automobilio salono buvo išimta galinė keleivių sėdyne, o jame vyras gabeno 16 plastmasinių 30 litrų talpų su skysčiu, skleidžiančiu specifinį dyzelino kvapą. Iš viso aptikta beveik pusė tonos kuro.
Vairuotojas pasieniečiams nepateikė jokių dokumentų, liudijančių teisėtą prekių įsigijimą. Biržietis aiškino degalus pirkęs iš nepažįstamo vyro.
Vyriškis, jo vairuotas automobilis ir rastieji degalai perduoti Biržų rajono policijos pareigūnams, kurie toliau aiškinsis įvykio aplinkybes.

VSAT informacija

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Dešiniosios rankos taisyklė - kertinis Kelių eismo taisyklių principas

Vairuotojams kartais neaišku, kada ir kaip taikyti dešiniosios rankos taisyklę

Ką tikrins kelių policijos pareigūnai gruodį?

Būkime atsakingi ir drausmingi, gerbkime ir saugokime vieni kitus

Unikali eismo kontrolės sistema pasvers važiuojančias mašinas

Iš viso keliuose bus įrengti trys tokie kontrolės postai.

Ką tikrins kelių policijos pareigūnai rugsėjį?

Rugsėjį - ypatingas policijos dėmesys eismo saugumui

Kaip važiuoti Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos žiedinėse sankryžose

Žiedinių sankryžų naujovės Vilniuje – gera praktika prieš vykstant į užsienį

Tyrimas: kas vairuotojams kelia teigiamas emocijas?

Laimingi žmonės priverčia šypsotis \ \

Ką tikrins kelių policijos pareigūnai birželį?

birželio mėnesį organizuojamos prevencines saugaus eismo užtikrinimo priemonės \ \

Sukėlus eismo įvykį neverta pasikliauti ant automobilio stiklo paliktu rašteliu

Kad ir koks menkas atrodytų eismo įvykis, kurį sukėlė vairuotojas, pasitraukimas iš vietos gali brangiai kainuoti tiek moraline, tiek materialine prasme

Įsigalioja naujos transporto priemonių registravimo taisyklės

Privalomoji techninė apžiūra - prieš registravimą ir kitos naujovės \

9 punktai, pagal kuriuos pareigūnai galės panaikinti techninės apžiūros galiojimą

Transporto priemonėms, kurios neatitinka techninių reikalavimų ir kelia grėsmę eismo saugumui, privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimą turės teisę panaikinti policijos ir Inspekcijos pareigūnai

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: