„Crazy in the Dark MC“ filme „Kelionė per Lietuvą“
Atnaujinta: 2020-03-09
  • crazy_in_the_dark_mc__6_
  • crazy_in_the_dark_mc__1_
  • crazy_in_the_dark_mc__9_
  • crazy_in_the_dark_mc__5_
  • crazy_in_the_dark_mc__6_
  • crazy_in_the_dark_mc__7_
  • crazy_in_the_dark_mc
  • crazy_in_the_dark_mc__11_
  • crazy_in_the_dark_mc__12_
  • crazy_in_the_dark_mc__10_
  • crazy_in_the_dark_mc__2_
  • crazy_in_the_dark_mc__3_
  • crazy_in_the_dark_mc__4_
  • crazy_in_the_dark_mc__8_

Vakar Vilniuje, kino teatre „Pasaka" savo darbą „Kelionė per Lietuvą" pristatė britų žurnalistas ir meno kuratorius Davidas Elisas. Tai daugiau kultūrinis reiškinys, bet jis turėtų būti įdomus ir autoreviu.lt skaitytojams. Juk šiame filme nusifilmavo autoreviu.lt bičiuliai iš vieno seniausių Lietuvos baikerių klubų „Crazy in the Dark MC". Mūsų žiniomis, tokia praktika savo istorijoje negali pasigirti joks kitas Lietuvos baikerių klubas. Dar smagiau tai, kad klubas ne tik tapo filmo „herojumi", bet jo viceprezidentas Tarzanas pasidalino savo įspūdžiais iš filmavimo.

Vieną dieną gavome Davido Eliso el. laišką, kuriame britas išdėstė savo filmo koncepciją ir klausė, gal klubas sutiktų nusifilmuoti. Gali būti, kad tokius laiškus britas siuntė ir kitiems klubams, tačiau kiti matyt nesutiko. Mums pasiūlymas pasirodė įdomus ir pasitarę atsakėme britui, kad sutinkame filmuotis. Juo labiau, kad ne kasdien pasitaiko tokia galimybė.

Tokio filmavimo patirties moto klubo nariai dar neturėjo, tad D. Eliso vizito ir darbų pradžios laukėme su mažyčiu nerimu. D. Elisas - paprastas, įdomus, komunikabilus žmogus, tad nekilo nei bendravimo sunkumų, nei darbinių problemų.

Baikerių filmavimas, nors nebuvo labai ilgas, bet turėjo dvi dalis. Pirmoji - filmavimas šalia Naujosios Vilnios. Pagal scenarijų britas sustabdo pro šalį važiuojančią baikerių koloną ir taip prasideda jo kelionė per Lietuvą.

Filmavimas lauke užtruko gerą pusdienį. Nors buvo šalta, bet, laimė nesklandumų nekilo. Atlaikė ir motociklai, ir filmavimo technika. Filmavimas taip pat praėjo sklandžiai.

Antrojo dalis buvo filmuojama klubhauze. Čia, susėdus prie vieno stalo, D. Elisas aptarė su baikeriais Lietuvos praeities įvykius ir šių dienų aktualijas (viso D. Eliso filmo idėja - laisvė. Laisvės sampratos jis ieškojo ir baikerių subkultūroje. Red. pastaba). Lietuvoje D. Eliasas lankosi nuolat nuo 1990 m. Jam įdomu stebėti, kaip keičiasi kraštas, žmonės (autoriaus supratimu, kiekviename filme apie kelią ar keliones turi būti baikeriai. Jie filmui suteikia laisvės, veržlumo pojūtį. Red. pastaba). Jį labai sudomino baikerių pasakojimas apie įsimintinus 1991 m. sausio mėnesio įvykius.

Britas gerokai nustebo sužinojęs, kad baikeriai kartu su visais stovėjo ant barikadų prie Lietuvos Seimo. Šiuo atveju naudinga buvo tai, kad britas Anglijoje bendrauja su baikeriais, bet pats su šia subkultūra nieko bendro neturi. Jis tarsi „žmogus iš šalies", tad, nors pačią Lietuvą jis pažįsta, baikerių pasaulis jam buvo naujiena. Tai buvo ir proga pažvelgti į gyvenimą Lietuvoje šių žmonių akimis.

Pasikalbėti su filmo autoriumi buvo labai įdomu (filme yra tik dalis pokalbio. Red. pastaba). Davidas daug keliavęs, daug matęs, išsilavinęs ir mokantis pasakoti žmogus. Be to, buvo bendraujama tiesiogiai, be vertėjų. Tai taip pat prisidėjo prie geresnio vienas kito supratimo.

Filmavimas mums buvo naujas, bet labai įdomus ir net naudingas dalykas. Klubo nariai gavo progą išbandyti save „naujame amplua". Visi pabendravo su įdomiu ir žingeidžiu D. Elisu. Taigi klubas debiutavo didžiajame ekrane - filme aiškiai matyti klubo spalvos, nariai ir klubhauzas (filmas bus rodomas Lietuvoje, Latvijoje, Didžiojoje Britanijoje. Gegužę turėtų pasirodyti DVD. Red. pastaba). Bendraujant su filmo autoriumi labiausiai įstrigo tai, kad toks žmogus, kuris neturi Lietuvoje giminių, šaknų, atvyksta į mūsų kraštą ir bando papasakoti apie mus kitiems. Papasakoti savitai. Nestandartiškai. Ir ganėtinai įdomiai. Man apmaudu tik dėl vieno - premjeros vakarą turėjau dirbti, tad galimybės pamatyti filmą teks dar palaukti.

 

Tekstas Tarzano

Nuotraukos „Crazy in the Dark MC", V. Misevičiaus

Autoreviu.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "IKS" sutikimo draudžiama.

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

7 patarimai, kaip keliuose jaustis saugiu už motociklo vairo

Lietuvoje už motociklo vairo dažniausiai sėda 40-44 metų didžiųjų miestų gyventojai

Kaip išsirinkti dviratį internetu?

Kaip išsirinkti ir kodėl yra patartina rinktis dviratį internetu. Patarimai bei gairės, kuriomis vadovaujantis taps lengviau išsirinkti sau tinkamiausią dviračio variantą.

Kaip išsirinkti dviratį?

Kokį dviratį pirkti, koks dviratis tinkamiausias Jūsų pomėgiui, pagal ką rinktis dviratį, svarbios dviračio dalys

Kad važiavimas dviračiu netaptų kančia: dažniausios traumos ir kaip jų išvengti

Dažniausiai pasitaikančios lėtinės dviratininkų traumos

Taisyklės, kurias privalo žinoti kiekvienas dviratininkas

Dviratininkai yra lygiateisiai eismo dalyviai, keliuose turintys teises ir pareigas bei privalantys laikytis kelių eismo taisyklių

Atviras laiškas – Dėl motociklų „modelinių metų“ žymėjimo motorinių transporto priemonių registracijos liudijimuose

Motociklų savininkams problemos kyla pirmą kartą Lietuvos Respublikoje registruojant ...

Speciali dviratininkų apranga – tarsi jų antra oda

Plintant dviračių kultūrai Lietuvoje kaip ant mielių auga ir...

Didžiausi ir skaudžiausi pavojai tyko vasarą

Tiek Vilniuje, tiek kituose šalies miestuose dviračių transporto priemonių pastebimai daugėja...

„Hyosung“ motoroleriai – madingas vasaros akcentas

Už lango, kad ir ne kalendorinė, bet jau vasara.

Naujienos ALT 2013 parodoje

Prabėgusį savaitgalį Vilniuje, „Litexpo" parodų centre šurmuliavo... (Papildyta)

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: