Pasauliui pristatytas naujasis BMW 6 serijos kabrioletas
Atnaujinta: 2020-03-09
  • P90066839-zoom__1_
  • P90066845-zoom
  • P90066972-zoom

Praėjusią savaitę Los Andželo automobilių parodoje Vokietijos automobilių koncernas „BMW Group" pasauliui pristatė naują prabangujį BMW 6 serijos kabrioletą. Gamintojų teigimu, galingiausi šio modelio varikliai, pažangiausia važiuoklės technologija ir naujausios dar daugiau patogumo suteikiančios funkcijos užtikrins nepakartojamus vairavimo pojūčius.

Oficialios BMW atstovės Lietuvoje UAB „Krasta auto" vadovės Astos Bagdonavičienės teigimu, naujasis „2+2" vietų kabrioletas pasižymi puikiu tradicijų ir naujoviško dizaino deriniu, kurį greitai pamėgs visi prabangius ir dinamiškus automobilius vertinantys vairuotojai.

Pirkėjai prabangujį BMW 6 serijos kabrioletą galės rinktis iš dviejų įspūdingą galią ir stiprų sukimo momentą demonstruojančių benzininių variklių: 650i 4,4 l V8 ir 640i 3,0 l šešių cilindrų vienoje eilėje variklį. 640i modelyje įdiegta ir automatinio variklio įjungimo/ išjungimo „Auto Start Stop" sistema.

Sportinio vairavimo stiliumi naujojo kabrioleto vairuotojams leis mėgautis jame diegiama aštuonių laipsnių automatinė standartinė transmisija. Pavaras taip pat galima perjungti ir rankiniu būdu prie vairo esančiomis pavarų svirtelėmis. Sportinį vairavimą taip pat užtikrins ir tam pritaikyta važiuoklė, kuri sušvelnina kelio nelygumus, ir jie tampa beveik nejuntami. Lengvumo automobiliui taip pat suteikia priekinė ašis su dvigubu trikampiu balansyru bei integruota (ištisinė) galinė ašis pagamintos beveik iš gryno aliuminio.

Kiekvienas BMW 6 serijos kabrioleto vairuotojas galės pasirinkti norimą pakabos kietumą, naudodamas standartinę „Drive Dynamic Control" (DDC) funkciją: NORMAL, SPORT arba SPORT+. „Adaptive Drive" sistemoje papildomai įdiegta ir pokrypio stabilizavimo sistema, padedanti lengviau ir patogiau vairuoti posūkiuose.

Gamintojų teigimu, naujojo modelio sportiškumą ir prabangą padeda pabrėžti ne tik jo techninės galimybės, bet ir įspūdingas išorės dizainas bei jo elementai. BMW 6 serijos kabrioletui būdingas platus priekis, ilga važiuoklės bazė ir žema kėbulo vidurio linija. Priekyje išsiskiria didelės, išlenktos inksto formos grotelės, primenančios ryklio nosį. Plačios oro įsiurbimo angos, išraiškingas variklio dangtis ir įspūdingos ratų arkos dar labiau pabrėžia galingo variklio technologijas ir automobilio stabilumą.

6 serijos kabrioletui būdingas platus ir žemas automobilio galas - čia, kaip ir priekyje, žemyn nukreiptos linijos pabrėžia jo stabilumą. „V" forma atkartojama užpakalinėje automobilio dalyje esančiose bagažinės linijose, numerio lentelėje ir bamperyje.

BMW gamintojai visuomet siekia suteikti kuo daugiau komforto, todėl šiame automobilyje valdymo įtaisai yra šiek tiek pakreipti vairuotojo pusėn. Tuo tarpu dėl daugiasluoksnės stogo struktūros išorės garsai yra slopinami, todėl vairuoti tampa dar maloniau.

Patogumo suteikia ir prie keleivio kūno proporcijų priderintos „2+2" sėdynės. Nors automobilis pasižymi pažeminta forma ir sportiškai elegantišku dizainu, naujajame 6 serijos BMW yra daugiau erdvės galvai, sėdint tiek ant priekinės, tiek ant užpakalinės sėdynės.

Kabrioleto stogas gali būti atidaromas paspaudus centrinėje konsolėje esantį mygtuką, jei važiuojama ne didesniu nei 40 km/val. greičiu. Minkštas stogas atidaromas per 19, o uždaromas per 24 sekundes. Vertikalus stiklinis galinis langas yra šildomas ir gali būti nuleidžiamas nepriklausomai nuo stogo padėties. Papildoma „Comfort Access" funkcija leidžia atidaryti stogą, naudojant rakte įdiegtą nuotolinį valdymą.

Esant atidarytam stogui, bagažinėje telpa du 1,16 m golfo krepšiai ir lagaminėlis. Pasinaudojus papildoma sulankstomos galinės sėdynės funkcija, automobilyje galima vežti du slidinėjimo krepšius.

Įvairiapusę kabrioleto saugos įrangą sudaro priekinės oro pagalvės, saugos užsklanda galvai, saugos diržų apkrovos ribotuvai ir pirminiai priekinių saugos diržų įtempikliai. Galinėje sėdynėje sumontuotos vaiko kėdutei tvirtinti skirtos ISOFIX jungtys. Jei pokrypio jutiklis nustato, kad automobiliui kyla grėsmė apvirsti, iš galinių sėdynių pakyla dvi saugos atramos, kurios apsaugo keleivius.

Anot A. Bagdonavičienės, naujojo BMW 6 serijos kabrioleto Lietuvoje pirkėjai sulauks kitų metų kovo mėnesį ir jo kaina prasidės nuo 293 tūkst. litų.

UAB „Krasta Auto" yra oficialus BMW ir MINI automobilių atstovas Lietuvoje. Bendrovė užsiima naujų ir naudotų BMW ir MINI automobilių prekyba bei teikia visas techninio aptarnavimo paslaugas. „Krasta Auto" turi oficialias atstovybes bei techninio aptarnavimo servisus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Marijampolėje.


Variklių pasirinkimas:
BMW 650i kabrioletas
V8 benzininis variklis su BMW „TwinPower Turbo" ir įpurškimu
Variklio darbinis tūris: 4395 cm3
Galia: 300 kW/407 AG (5500-6400 aps./min.)
Maks. sukimo momentas: 600 Nm (1750-4500 aps./min.)
Įsibėgėjimas nuo 0 iki 100 km/val.: 5,0 sek.
Didžiausias greitis: 250 km/val.
Degalų sąnaudos (bendrosios, pagal ES standartus): 10,7 l / 100 km
CO2 emisija: 249 g/km
Emisijos standartas: EU5

BMW 640i kabrioletas
Šešių cilindrų vienoje eilėje benzininis variklis su „TwinPower Turbo", įpurškimu ir VALVETRONIC vožtuvų valdymo sistema
Variklio darbinis tūris: 2979 cm3
Galia: 235 kW/320 AG (5800-6000 aps./min.)
Maks. sukimo momentas: 450 Nm (1300-4500 aps./min.)
Įsibėgėjimas nuo 0 iki 100 km/val.: 5,7 sek.
Didžiausias greitis: 250 km/val.
Degalų sąnaudos (bendrosios, pagal ES standartus): 7,9 l / 100 km
CO2 emisija: 185 g/km
Emisijos standartas: EU5

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Šeimos elektromobilis: pasirinkimas nedidelis, tačiau kokybiškas

Naujų elektromobilių pasiūla sparčiai plečiasi, tačiau elektra varomos transporto priemonės besidairantiems žmonėms neretai tenka ieškoti kompromisų.

Nauji „Audi S3 Sportback“ ir „S3 Limousine“

Daugiau greičio, daugiau galios, daugiau važiavimo malonumo

Kokį automobilį rinktis: benzininį, dyzelinį ar hibridinį?

Kokio tipo varikliu varomo automobilio įsigijimas šiuo metu būtų ekonomiškai patraukliausias variantas.

Automobilių ekonomiškumas auga ne tik techninių duomenų lentelėse

Akivaizdu ir tai, jog nebeliko automobilių, neva turinčių neįtikėtinas 3 l / 100 km siekiančias sąnaudas.

Geriausi 2013 m. projektiniai modeliai

2013 m. baigėsi. Bet nelabai seniai, tad galima prisiminti

„Škoda Octavia“ - naujasis "Metų automobilis"

Pirmadienio vakarą sostinės „Litexpo" rūmuose ...

„Euro NCAP“ išbandė 11 naujų modelių saugumą

Europos organizacija „Euro NCAP" nelabai seniai

Automobiliui „Renault 6“ – 45 metai

2013 m. spalio mėn. sukako 45 metai nuo tos dienos, kai...

Trivietis elektromobilis „Nissan BladeGlider“

Išskirtinis pastarųjų metų automobilių parodų bruožas

Net patyrusiems patirties niekad nebūna per daug

Jau dvi savaitės kai vyksta Lietuvos „Metų automobilio 2014"

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: