Pietinė Lenkija automobiliu
Atnaujinta: 2023-09-26

  Pietinė Lenkija daugumai tiesiog neatrastas kraštas. Dauguma jau gana puikiai žino Zakopanę ir jos apylinkes. Nors pakalbėjus su keliavusiais supranti, kad aplankoma tik koks ketvirtadalis įdomių vietų Pietinėje Lenkiojoje. Pietinė Lenkija tai daugybė pėsčiųjų ir dviratininkų takų kalnuose ir nacionaliniuose parkuose, daugybė istorinių objektų. Išskirtinių gamtos objektų, terminiai šaltiniai ir baseinai. Pietinė Lenkija turtinga savo kulinariją, daugybė viešbučių su išskirtiniais vaizdais į apylinkes. Galima netgi padaryti kelionę vien su nakvynėmis pilyse.

Pietine Lenkija automobiliu
Pietinė Lenkija garsėja savo gamta. Daugybė Nacionalinių parkų su puikiai įrengtais pėsčiųjų takais. Nors keliautojų daug, tačiau erdvės neleidžia jausti grūstyje. Zakopanė kaip ir Lenkijos keliautojų peras ir geriausiai žinoma Morske oko. Kalnų ežeras su vaizdais į kalnus

  Kelionės maršrutas gali būti skirtingas. Galima važiuoti pro Liubliną, galima per jį grįžti. Visai smagus maršrutas užgriebiant Slovakiją. Lankytinų ir pramoginių Pietų Lenkijos vietų žemėlapį sudarėme palengvinant kelionės organizavimą. Sudėjome viešbučius kurių dauguma turi išskirtinius vaizdus ir kainą mažesnė nei jų  teikiamų paslaugų lygis. 

Automobilio nuoma į Pietinę Lenkiją

Norint pilnai susipažinti su Pietine Lenkiją daug bus keliaujama kalnų keliais, serpantinais. Automobilio reikės patikimo. Geriau važiuoti naujesniu automobiliu. Jei tokio neturit geriau išsinuomoti. Jau eilę metų automobilį nuomojuosi iš Litcarrent. Jie nuomoja kelių metų senumo automobilius, automobiliai gerai prižiūrėti ir nebus problemų kelyje.

 Važiuojant į romantišką kelionę dviese pakaks lengvojo automobilio. Tačiau jei važiuojama netgi keturiese jau geriau nuomotis mikroautobusą. Dar geriau išsinuomoti prailgintą mikroautobusą. Į tokį mikroautobusą tilps daugybė kasdienių ir komforto daiktų. Didelė palapinė su kuria buna gerokai komfortiškesnė nakvynė. Stalas, kėdės, maisto gaminimo įranga.

automobilio nuoma kelionei
Pailgintas mikroautobusas nesunkiai telpa net pakankamai siauruose kalnų keliukuose. Stovėjimo aikštelėje jis taip pat nesunkiai telpa lengvojo automobilio vietoje. Spauskite saugią aktyvią nuorodą keleivinio mikroautobuso nuoma ir išsirinkite kelionei tinkamą mikroautobusą. 

    

Ekskursijos Krokuvoje

1 diena. Ruošėmės išvažiuoti apie 4 val. ryto, bet kaip visada nugalėjo miegas ir iš Vilniaus Krokuvos link pajudame apie 6 val. Oras kelionei tinkamas, kaip tik pasitaikė lietinga diena ir bent jau nealina karštis. Kelias tolimas, nes ruošiamės stoti nakvynės tik pačioje Krokuvoje, kempinge. 

   Kadangi laiko pastudijuoti programą nebuvo, pasirenkame nustatymus „trumpiausias" ir „lengvasis automobilis". Pirmus 200 kilometrų važiuojame vedami Google Maps, kol suprantame, kad jis mus veža šunkeliais ir pradedame koreguoti maršrutą. Žinoma, viską atperka gražūs ir tvarkingi Lenkijos miesteliai su įspūdingomis bažnyčiomis. Kraštovaizdis ne iš prastųjų. Priešpiet pasiekiame Varšuvą, bet ją pravažiuojame, nes norime pasiekti savo tikslą. Ir štai apie 19 val. mūsų išsvajota Krokuva. Pakeliui į kempingą užvažiuojame į prekybos centrą „Carrefour" (brangokas) nusipirkti maisto vakarienei. Buvome numatę du kempingus, pasirinkome „Krakowianka" (http://www.krakowianka.info). Kadangi lynojo, pasirinkome namuką (mažiausias 5 asmenims, kaina parai 125 zlotai + 10 zlotų už automobilį).  Diena baigta, po dušo išsitiesiame ant lovų mediniame namuke. Reikia ilsėtis.

  Kelionės maršruto pailginimas gali būti užvažiuojant į Suntago vandens parką. Didžiausias Europoje vandens parkas padaro įspūdį dideliems ir mažiems. Čia galima rasti visai įdomių nakvynės variantų. 

2 diena. Ryte iš lovos pakelia ne žadintuvo, o žinutės signalas. Dukra nusistačiusi nerealiu garsu, nežinau, pykti ar džiaugtis, nes pagaliau turim telefono ryšį. Rytas apniukęs, tačiau pragiedrėja. Darosi karšta. Po diskusijų per pusryčius nutariame į Krokuvos centrą važiuoti mašina, o ne visuomeniniu transportu. Pirmasis mūsų tikslas - didingasis Vavelis.

ekskursija_po_vaveli

   Mieste labai daug mašinų ir nuolatinės spūstys, todėl su nuotykiais pasiekiame Vavelio sienas (turėjom pasukti nuo kelio, nes pasirinkom ne tą juostą). Parkingas prie Vavelio sienų 3 valandoms kainuoja apie 9 zlotus (vėliau radom vietą prie pat centro nemokamai). Kaip ir reikėjo tikėtis, prie bilietų kasos pasitinka nemenka eilė, tenka stovėti apie 30 minučių.

lankytinos_vietos_krokuvoje

 Į kiekvieną objektą bilietai mokami, nes su vaiku renkamės State Rooms (suaugusiajam kaina 17 zlotų, vaikui - 10 zlotų). Kadangi yra nustatytas laikas, turime valandą laiko pasivaikščioti Vavelio kiemais. Aplankome katedros kriptą, kurioje palaidotas tragiškai žuvęs Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis ir jo žmona Marija. Šalia palaidotas Jozef Pilsudski (Juozas Pilsudskis), tiksliau Vavelyje palaidotas jo kūnas, o širdis - Vilniuje, Rasų kapinių panteone. Lenkai apie jį kalba kaip apie pirmąjį Lenkijos prezidentą. Katedroje palaidotas Jogaila (bilieto kaina į katedrą suaugusiajam 12 zlotų, vaikui - 7 zlotai).

ekskursija_po_krokuva

   Pasivaikštome po Vavelį ir einame į State room (valstybės kambariai). Turime praeiti pro apsaugą, kurie specialia įranga patikrina, gal nešame ką nors uždrausto. Muziejuje tikrai įspūdinga ir verta viską pamatyti. Gaila, kad aplankėm tik tiek, bet tikiuosi, kad dar grįšiu į Vavelį. Paliekame Vavelį ir einame slampinėti po Krokuvą, kurios didingos bažnyčios palieka neišdildomą įspūdį. Karštis nerealus ir tik bažnyčių vėsa padeda atsigauti. Žygiuojame senamiesčiu. Pagrindinė Krokuvos aikštė - Turgaus. Čia stovi Šv. Marijos bažnyčia, žymi tuo, kad jos du bokštai yra skirtingi. Aikštėje stovi didžiulė halė, kurioje parduodami beveik vien tik suvenyrai. Gyvenimas verda, aplink zuja arkliais kinkytos karietos, lauko kavinukėse klega turistai, o aplink sukiojasi būriai sočių balandžių. Karšta diena eina į pabaigą. Alinanti kaitra koreguoja planus, norėjau Krokuvai skirti 2-3 dienas, bet teks apsiriboti viena. Apie 20 valandą grįžtame į kempingą - rytoj laukia Veličkos druskos kasyklos.

Ekskursijos po Veliškos druskos kasyklas

3 diena. Keliamės apie 8 valandą ryto, kad spėtume į ekskursiją rusų kalbą Veličkoje, kuri prasideda 11.10 val. (anglų netinka, nes vyras nesupranta, žinoma, ir aš nesu specialistė, vaikas supranta rusų, anglų mokosi mokykloje). Nuo pat ryto vėl karštis, termometro stulpelis jau rodo apie 30 laipsnių. Gerai, kad mašina su kondicionieriumi. Nuo kempingo iki Veličkos apie 15 km. Miestelis nelabai didelis, pasiklysti beveik neįmanoma, visur yra rodyklės. (http://www.kopalnia.pl) Automobilių stovėjimo aikštelės mokamos, bet laikas neribotas. Prie bilietų kasų vėl pasitinka eilė, kalbama skirtingomis kalbomis - čia ir vokiečiai, ir ispanai, ir net japonai.

Bilieto kaina suaugusiajam - 65 zlotai, vaikui - 51. Norint fotografuoti ar filmuoti reikia sumokėti dar 10 zlotų ir gauni lipduką su fotoaparatu. Pasimetu gavusi lipduką, nežinau, kur jį klijuoti, galiausiai užlipdau ant fotoaparato. Vėliau sužinojau, kad klijuojama ant drabužių, matomoje vietoje, dažniausiai prie širdies. Galiu pasakyti tik tiek, kad sėkmingai lipdukas tiko ir ant fotoaparato, niekas nieko nesakė ir netikrino. Gavę bilietus puolame pirktis vandens, teritorijoje esančiose kavinėse visi gėrimai brangūs, bet pasirinkimo nėra. Pasiskaičiusi, kad kasyklose temperatūra siekia vos 14-16 laipsnių, kaistu su džinsais. 
   Pagaliau susirenka grupė (vėliau paaiškėjo, kad beveik visi lietuviai) ir ateina gidas, kokių 70 metų nelieknas diedukas. Kalba lėtai ir vos girdimai, sunkiai suprantama maišyta rusų lenkų kalba. Paaiškina, kad yra 9 lygiai, kurių 3 pritaikyti turistams. Gylis, į kurį leisimės - 135 metrai, 80 metrų - mediniais siaurais laiptais (612 laiptelių). Pradedame leistis. Staiga per vidury sustojame, pasižiūriu žemyn - visur kyšo turistų galvos, į viršų - tas pats. Už sienos pasigirsta moteriškas klyksmas. Prasideda pajuokavimai apie tai, kad kažkas kažką numetė. Pajudame į priekį, pagaliau 80 metrų praeita. Nedidelis koridoriukas, priekyje viena ekskursija, iš paskos kita. Gidas paaiškina, koks mūsų ekskursijos numeris, kaip naudotis praėjimais tarp lygių (ten didelė trauka ir duris reikia būtinai laikyti, paskutinis jas uždaro, gidas visada eina pirmas).

ekskursija_velicku_druskos_kasyklose
Pagrindinė Veličkų kasyklos salė

Pačios druskų kasyklos istorija įdomi - pradėta kasti prieš 700 metų, kasykloje gavyba vyko iki 1996 metų. Veličkos druskų kasyklos įtrauktos į UNESCO Pasaulio kultūros paveldo sąrašą. XV a. jas lankė Lenkijos karaliai su svitomis, jiems buvo skirti specialūs atviri vagonėliai, traukiami arklių. Dabar turistams pasiekiamos keliais lygiais suformuota apie 2,5 km ilgio trasa iš 20 kamerų. Tai puikiai įrengta ekspozicija, atspindinti sunkų kalnakasių darbą. Visos skulptūros iš druskos. Įspūdingiausia - Kingos koplyčia. Jos ilgis siekia 50 m, plotis - 15, o aukštis - net 12. Per visą ekskursiją vos spėjame bėgti paskui mūsų pagyvenusį gidą, reikia skubėti, nes kita ekskursija mina ant kulnų. Pasidomėjau, kiek žmonių kasyklą aplanko per dieną, gidas šypsosi - 8 000 vasarą, apie 2 000 žiemą. Pagaliau laisvas laikas, norintieji galės eiti į muziejų, kiti bus liftu iškelti į viršų. Norint galima užkąsti restorane, nusipirkti suvenyrų, paskambinti draugams (įrengtos specialios vietos). Ateiname prie sutartos vietos, laukiame gido, kad dar apžiūrėtume muziejų (už jį mokėti nereikia). Iš visos grupės likome tik 7.

Muziejaus trasos ilgis apie 1,5 km, tikrai verta nepatingėti ir nueiti, žmonių beveik nėra, bet įspūdžių nemažėja - čia ir koplytėlė, kur vyksta pamaldos ir tuoktuvės, čia ir kamera, įspūdingo aukščio palikta tokia, kokią ją paliko kalnakasiai, čia ir vertingi meno kūriniai, karalių ir jų svitos atviri vagonėliai. Druskų kasykloje yra ir stalagmitų, ir stalaktitų, ir krištolo. Pagaliau pajuntu šaltį ir išsitraukiu megztinį. Ekskursija eina į pabaigą, kelias prie lifto, čia vėl laukia eilė. Į menkutį liftą sukemšami 9 žmonės (pasijutau it silkė statinėje) ir nerealiu greičiu kylame (dabar supratau, kas klykė ekskursijos pradžioje). Ir štai karštis vėl plieskia į veidą, po žeme praleidome keturias vėsias valandas. Pavaikštome po miestelį, laiko nedaug, nes laukia tolimesnė kelionė.

Lenkijos nacionaliniai parkai

Pietinės Lenkijos kalnuose daugybė nacionalinių parkų. Keliautojai geriausiai žino Zakopanės apylinkes. Populiaru tarp Lenkijos ir užsienio keliautojų. Pėsčiųjų takai dažniausiai pilni keliautojų visais sezonais.  Kiti Nacionaliniai parkai mažiau žinomi, bet ne mažiau gražūs. Tikriausiai reikės ne vienos kelionės, kad pamatyti bent dalį jų grožybių. 

   Nuo Suntago galima pasukti ne į Krokuvą, tačiau į Vroclavą. Vroclavas gražus miestas, nuostabus senamiestis, senoviniai turgūs. 
  Nuo čia vykstam į Žemutinės Silezijos Swieradov Sdroj spa miestelį. Čia mineralinių vandenų šaltiniai, Spa. Gydomosios mineralinių vandenų savybės aprašytos nuo 16 amžiaus. Apylinkėse gausu krioklių, aplankykite Kwisa krioklį. Vietos gražios, ramus poilsis užtikrintas. Apylinkes galima apžvelgti nuo Mlynica apžvalgos bokšto. 

  Čekijos ir Slovakijos pasieniu važiuojame per gražiausius Nacionalinius parkus. Kalnai čia ne tokie aukšti kaip prie Zakopanės, Aukštuosiuose Tatruose. Tačiau ne mažiau įspūdingi. Pakeliui užsukti galima į Cieplicke terminius baseinus. Galima pakeliui ar grįžtant užsukti į Ksiaž pilį. Pilyje yra viešbutis, visai įdomus potyris. 

   Arčiau Čekijos sienos Stalo ( Sudetų)  kalvagūbris ir Nacionalinis parkas. Pėsčiųjų takai, įspūdingos uolos, Skull bažnyčia su kaulais. 

  Toliau važiuojant įspūdingas Sniežnicki Nacionalinis prakas. Snežnik viršūnė, pėsčiųjų takai, aukso kasyklos su aukso plovimu. Lokio urvas kuriame rasta daugybė iki istorinių lokių kaulų. Visai netoli ilgiausias kabantis tiltas 721 metras. 

Visas šias vietas galima surasti žemėlapyje. Taip pat atrinkti viešbučiai gražiausiose vietose. 

 

 

 

Lankytinos vietos Pietinėje Lenkijoje

Pietinė Lenkija ilgą laiką buvo pasienio ruože. Vakarinėje dalyje vokiečiai, rytinėje dalyje slavai, vengrai. Tai įtakojo gausias pilių statybas. Dabartiniu metu daugybė pilių atstatyta, įrengtos įdomios ekspozicijos, gana daug pilių turi viešbučius. Tame tarpe ir tematinius kaip Czoka. Ar didžiuliai 150 m2 apartamentai kuriuose pasijusite didikais. Nakvynės kainos pilyse nėra itin didelės. Apie 60 - 70 m2 apartamentai kainuos apie 120 - 150 eurų dvivietis. Tačiau romantiška nakvynė užtikrinta.

 

lankytinos vietos pietineje Lenkijoje
Niedzica pilis Pieninski Nacionaliniame parke. Vietos gražios, dar gražiau plaukiant Dunojeco upe. 

   Pietinėje Lenkijoje gausu terminių baseinų. Terminis baseinas didele dalimi turi privalumų prieš įprastus taip kaip dažnai nenaudoja antrinio vandens panaudojimo ir jo nechloruoja. Nors tai būna ne kaip taisyklė. 

  Didelį įspūdį palieka Osvencimo koncentracijos stovyklos aplankymas. Pagal atsiliepimus geriau savarankiškai lankytis be gido. Dažniausiai pamatoma daugiau, informacinės lentelės padeda suprasti kas ten buvo.

Pramogos Pietinėje Lenkijoje

   Pietinėje Lenkijoje gausu terminių baseinų. Terminis baseinas didele dalimi turi privalumų prieš įprastus taip kaip dažnai nenaudoja antrinio vandens panaudojimo ir jo nechloruoja. Nors tai būna ne kaip taisyklė. Garsiausi Terminiai baseinai prie Zakopanės. Žemėlapyje surasite daugiau didesnių baseinų, jų yra iki pat Silezijos.

Energylandia yra didžiausias Lenkijos atrakcionų parkas ir vienas iš didžiausių Europoje. Tai šeimyninis pramogų parkas kuriame veiklos ras visų amžių keliautojai. Parkas susideda iš 3 zonų. Mažiausiems skirta Bajokolandija, taip pat yra Šeimos ir Ekstremalioji. 

Pėsčiųjų maršrutai Pietinėje Lenkijoje

Praktiškai visuose Pietų Lenkijos parkuose puikiai įrengti pėsčiūjų takai. Takai aiškiai sužymėti ir nepasiklysite net jei užslenka tirštas rūkas ar debesys. Takų apačioje dažniausiai didelės automiblių parkingo aikštelės. Pakilus į kalnus bus užeiga ar užeiga su viešbučiu. 

Populiariausi pėsčiųjų maršrutai prie Zakopanės. Reikėtų ruoštis apie 20 kilometrų maršrutams. Tradicinis maršrutas prie Zakopanės atvažiuojant iki Kuznice, nuo čia kylama iki Kondracka, toliau iki Kasprowy viršūnę. Čia yra keltuvas, dažnai juo pakylama ir nusileidžiama žemyn pėstute.  

Panašiai tiek pat išeina pakilimas iki  Morske oko. Parkingas Brzegi. Nors paėjus kiek daugiau galima pasidaryti smagesnį maršrutą per penkių ežerų slėnį. O jau nusileisti asfaltuotu keliuku. Asfaltuotu keliuku veža arkliukais. Ištvermingesni sujungia šiuos du maršrutus iki Morske Oko ateidami nuo Kasprovo viršūnės. 

  Nuo Kasprovo viršūnės galima ir į kitą pusę link Giewont. Tik maršrutas sudėtingesnis, jau reiktų įgūdžių. 

pesčiųjų maršrutai Pietinėje Lenkijoje

Pėsčiųjų maršrutai nėra labai lengvi. Kelionei reikėtų pasirūpinti gerais batais, geriausia neslidžiais ir kietu padu. 

Turėtumet nenusivilti ir pėsčiųjų maršrutais kituose Nacionaliniuose parkuose. Tik greičiausiai nebus tiek žmonių.

Viešbučiai Pietų Lenkijoje

Pagal savo kokybę viešbučiai Pietų Lenkijoje yra labai patrauklių ir prieinamų kainų. Galima surasti viešbutį miestelyje, pilyje, ant kalno viršūnės. Miegas, valgis, kava gerokai skanesni su nuostabiais panoraminiais vaizdais. Viena iš gražiausių vietų yra Gubalowka. Ant kalno bangos esantis miestelis su vaizdu į Zakopanė, pagrindinius kalnus ir matosi Beskidų kalnai.

Atrinkome visą eilę viešbučių su gražiais vaizdais. Kalnuose išrinkome vidutinės kainos viešbučius, miestuose viešbučius ir apartamentus senamiestyje. Labai nesitengėme ieškoti viešbučių su virtuvėlėmis, nes maisto kainos Lenkijoje prieinamos restoranuose.

 

  Paprasčiausia viešbutį surasti naudojant žemėlapį. Įrašomos viešnagės datos, žmonių skaičius ir Booking.com parodo kainas ir laisvus viešbučius. Geresnius viešbučius geriausia užsisakyti iš anksto, netgi prieš pusmetį. Tuo tarpu tik permiegojimui viešbutį greičiausiai surasit ir tą pačią dieną. 

 

Gražiausi Pietų Lenkijos miestai

 

Grįžtant pro Liubliną net sunku išsirinkti kokį miestą aplankyti. Šiame regione savo nuostabiais senamiesčiais, rūmais, tvirtovėmis, bažnyčiomis garsėja pats Liublinas, Žešovas, Sandomierz, Zamoscia.

  Žešuvas arba Rzeszow arčiausiai nuo kalnų. 1354 metais pastatytas Lenkijos Karaliaus Kazimiero III Didžiojo mieste daug įdomių lankytinų vietų. Tai buvęs Galicijos miestas, besididžiuojantis nedideliu, bet labai vaizdingu senamiesčiu, kur gausu dėmesio vertų architektūrinių perlų, Rotušė, bernardinų vienuolynas.
   Senamiesčio Turgaus aikštė - istorinis Žešuvos centras, kuriame pilna jaukių kavinaičių ir restoranų. Turgaus aikštėje ypač vasarą pulsuoja gyvenimas, traukiantis tiek vietinius gyventojus, tiek turistus.

Liublinas - miestas, įkurtas net XII a. ilgą laiką buvo sankryža viename iš svarbiausių prekybos kelių iš Rytų Europos link Baltijos jūros. Vaizdingas, išsidėstęs ant kalvų, miesto centras išsaugojo daug bažnyčių, senų pastatų: XIV a. statytus Krokuvos vartus, miesto rotušę, XIII a. statytą dominikonų bažnyčią ir vienuolyną, istorijos bėgyje įgavusį įvairiausių architektūrinių stilių bruožų. Vienas iš svarbiausių Liublino architektūrinių paminklų - miesto katedra, jos zakristija ir lobynas bei unikalios bizantiškojo - senojo slavų stiliumi tapytos freskos Liublino pilyje esančioje Šv.Trejybės koplyčioje. Liublino pilyje 1569 m. sudaryta garsioji unija, įsikūrusi labai patogioje vietoje, beveik pusiaukelėje tarp dviejų Gediminaičių-Jogailaičių dinastijos valstybių istorinių sostinių Krokuvos ir Vilniaus.

 

 Zamostė su Junesko saugomu senamiesčiu, trimis turgumis, daugybe istorinių pastatų. Labai gražus ir Sandomierz senamiestis. 
 

Atsiliepimai apie kelionę į Pietinę Lenkiją

Jolanta. Įpratom kasmet važiuoti į Zakopanę. Kalnų maršrutai nepabostantys, kaskartą atrandame kažko naujo. Įpratome ir prie Zakopanės miestelio ritmo. Nakvynės ir maisto kainos labai prieinamos. Maisto porcijos didelės, atradome savo vietas kur maistas labai skanus. Rekomenduoju Zakopanėje Karčma Goralska Pasja. 

Dovydas. Lenkijos Pietūs mums tarpinė stotelė važiuojant į Kroatiją, Juodkalniją, Vengriją. Skiriam kasmet Pietinei Lenkijai bent kelias dienas važiuojant pirmyn ir bent dieną grįžtant. Aplankėm Pieninsky parką ir plukdėmės plaustais, vėliau perkopėm per Beskidus serpantininiais keliais. 
   Kitą kartą važiavom kitoje Aukštųjų Tatrų pusėje, labai smagu nakvoti senoviniuose vokiškuose miestuose. Jau aplankėm Enegylandiją, Veličkų druskų kasyklas, pravaikščiojom Zakopanės kalnus. Kiekvieną kartą randame vis ko nors naujo ir įdomaus.

Monika. Su vyru ir dviem vaikais pravažiavome nuo Pienynski parko iki Sudetų. 7 dienų gerokai pritrūko, verta skirti ne mažiau 10 dienų. Labai daug įdomių objektų radome jau atvažiavę, gal reikėtų kelionei geriau pasiruošti, nes tiesiog nespėji. O tikrai įdomu. Lenkijoje beveik visur tenka mokėti, parkingai parkuose mokami, parko mokesčiai. Tačiau ima nedaug, o suteikiamos tikrai kokybiškos paslaugos. Kartais erzina eilės. Jų beveik nebuvo nuvažiavus labiau į Pietvakarinę Lenkiją. Labai rekomenduoju kelionę į Pietinę Lenkiją.

Judita. Mums Pietinė lenkija įsimins ilgam kaip povestuvinės kelionės maršrutas. Maršrutą sudėliojo draugai, rezervavo išties įspūdingas pramogas ir nakvynės vietas. Miegodavome pilyse, kalnų namukuose su židiniu ir vaizdu į kalnus. Ne prasčiau nei kokioje Portugalijoje, o kainavo gerokai mažiau. Svetingi žmonės, nuostabūs vaizdai. Tik reikėtų daug gražių vietų rezervuoti iš anksto. Gražiausios ir geriausios kainos nakvynėse laisvų kambarių kai atvažiuodavom nebūdavo. 

 

Autoreviu.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "IKS" sutikimo draudžiama.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Automobilio nuoma – kokios yra mano teisės Europoje?

Patarimai nuomojantis automobilį Europoje \ \

Įspūdžiai iš Balio salos

Skaitytojos parengtas foto reportažas

Projektas „Gražioji Lietuva“: savaitgalis Birštone

Kada paskutinį kartą lankėtės šiame Lietuvos kurorte?

Projektas „Gražioji Lietuva“: Iš Vilniaus į Druskininkus

Įpusėjęs pavasaris šiltais orais dar nedžiugina, bet dažnas pasvajoja apie atostogas ir...

2000 km istorijos pro visureigio langą (2-a dalis)

Tęsiame mūsų skaitytojos Vaivos atsiųstą pasakojimą apie 2000 km. kelionę iki Juodosios jūros.

2000 km istorijos pro visureigio langą - Ukraina (1-a dalis)

Senuosiuose Trakuose startavo projektas „2000 km istorijos": dešimt raitelių išjojo Juodosios jūros link. Raiteliams ir žirgams buvo skirta daug dėmesio, tačiau buvo pamiršti nuopelnai komandos, lydėjusios raitelius šiame nelengvame žygyje. \

Reportažas iš Perto, Australijos

Kaip ir mūsų didieji miestai, Pertas kenčia nuo spūsčių. Ypač didelės jos greitkeliuose tarp 16 ir 18 valandos.

Automobiliu - pasisemti kelionių įspūdžių

Laisvės pojūtis, neužmirštami įspūdžiai ir galimybė sutaupyti vilioja leistis į atostogų kelionę automobiliu.

Kelionė iš Vilnius į Ventės ragą

Vis dažniau pasigirsta, kad nepažinę savo krašto bandome ieškoti grožio kitur. Tai tiesa.

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: