1000 km lenktynėse padėjo ir patirtis prie kartingo vairo
Atnaujinta: 2020-03-09
  • Mojo_Lounge_Racing_by_JR_Motorsport__Organizatoriu_nuotr

Vėlų šeštadienio vakarą Palangoje baigėsi bene garsiausias tradicinis Lietuvos automobilių sporto renginys - 1000 kilometrų lenktynės. Viešoje erdvėje jau pasveikinti ištvermės maratono nugalėtojai, ekspertai dalinosi savo pastebėjimais apie  apie varžybų eigą. Dabar į šias lenktynes lenktynes galima pažvelgti ir per šiek tiek kitokią prizmę. Kaip manote, kokia automobilių sporto disciplina yra nemenkos dalies 1000 km lenktynių dalyvių „Alma mater"? Tikrai taip - kartingai. Ir garsiausi „F-1" meistrai, ir žymiausi žiedo meistrai ar ralio pilotai savo karjerą pradeda panašiai - kartingų trasose. Ne veltui sakoma, kad kartingas yra viso automobilių sporto lopšys. Tad Palangos trasoje ratus suko daug ir praktikuojančių, ir buvusių kartingo meistrų.

Šiais metais ištvermės lenktynes laimėjo „Liqui Moly Racing Team Lithuania" komanda.Visi šios komandos lenktynininkai - irgi kartingistai. Tai Jonas ir Ignas Gelžiniai ir Edvinas Arkušauskas. Kartingo lenktynėse savo karjerą pradėjo ir antra vietą laimėjusios komandos „Inter RAO Lietuva" pilotas Robertas Kupčikas. Palangos lenktynėse akį traukė ketvirtą vietą užėmusios komandos „MOJO Lounge 2 Racing by JR Motorsport" komandos „BMW M3 GTR" - du šios komandos pilotai yra tikros kartingo žvaigždės. Tai Europos čempionas Simas Juodviršis ir buvusi „F2" žvaigždė Kazimieras Vasiliauskas.

Kartingų pasaulyje puikiai žinomas vienas iš „Siuskpigiau.lt - Žaibelis10" komandos pilotų Ignas Palaima. Vienas iš egzotiško „Marcos Mantis" pilotų - Martynas Samsonas. Gediminas Udras, Arūnas Šepetys, Darius Baltramiejūnas, Rokas Markevičius, Aurimas Šiaulys, Jonas Ramanauskas, Marius Gabrijolavičius - kartingistai. Iš kartingų pasaulio į Palangos trasą nusileido ir viena iš merginų komandos „Sostena Renault GSR -Sport Team" lenktynininkių Ernesta Globytė.

Gausus kartingistų būrys šiose lenktynėse tik dar kartą patvirtina seną tiesą, kad kartingų sportas yra puikiausia automobilių sporto mokykla. Pasak kartingo pedagogų, greičiai šioje disciplinoje yra  milžiniški, dinamika ir perkrovimai - irgi įspūdingi, nenusileidžiantys „F-1" bolidams. Čia reikalinga labai greita reakcija. O tai labai praverčia persėdus ir į bet kokį kitą lenktyninį bolidą.

Beje, automobilių sporto aistruoliams vasara Palangos lenktynėmis dar nesibaigia - jau visai netrukus, rugpjūčio 2-ą dieną visi tie, kuriems kvepia benzinas, laukiami vaizdingame Trakų rajone įsikūrusiame Aukštadvario kartodrome. Čia vyks Lietuvos kartingo federacijos čempionato ketvirto etapo lenktynės, kuriose žiūrovai galės grožėtis ir kai kuriomis Palangoje matytomis kartingų sporto žvaigždėmis.

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Dakaras 2020: Pietų Amerika ar Afrika?

Vos baigėsi 2019 m. Dakaro ralis, prasidėjo spekuliacijos dėl maratono 2020-aisiais.

Kur šį savaitgalį stebėti „Samsonas Motorsport Rally Utena“

Kur stebėti lenktynes ir kokios įdomiausios greičio ruožų vietos?

Automobilių ralio stebėjimo tradicijos pasaulyje

Žiemos virusas, kuris nepalieka abejingų \ \ \ \

„Hyosung“ motoroleriai – madingas vasaros akcentas

Už lango, kad ir ne kalendorinė, bet jau vasara.

Kaip gimė „Renault Alpine“ modelis

„Renault Spéciale" ir „Rédélé Spéciale" pagrindas buvo „4CV" bazė su

„Renault Sport“ kolekcija

Vakar Rygoje Pabaltijo šalių žurnalistai susipažino su "Renault" sportinių automobilių gama

„Auto show millennium 2012“

Antroji moto klubo „Aliens MC" organizuojamo ...

„Bike show millennium 2012“

Jau esame įpratę, kad birželio pradžioje...

Motociklininkų sezono atidarymas Alytuje

Foto reportažas iš Alytaus

Baikerių viduržiemis 2012

Prabėgusį savaitgalį, tradiciškai, netoli Vilniaus ...

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: