2012 metais keleiviai ir kroviniai buvo vežami saugesnėmis transporto priemonėmis
Atnaujinta: 2020-03-09
  • IMGP1062__Large_

Inspekcija, įgyvendindama Valstybinės saugaus eismo plėtros 2011-2017 m. programos vieną iš strateginių tikslų „Saugios transporto priemonės" ir siekdama, kad keleiviai ir kroviniai būtų vežami transporto priemonėmis, nekeliančiomis pavojaus eismo saugumui, visuomenei ir aplinkai, 2012 metais ypatingą dėmesį skyrė keleivinių ir krovininių transporto priemonių techninės būklės kontrolei. Per praėjusius metus Inspekcijos pareigūnai patikrino 3078 transporto priemonių techninę būklę. Palyginti su 2011 metais, patikrinta 20 proc. daugiau transporto priemonių.

Tikrindami transporto priemonių techninę būklę šalies keliuose Inspekcijos pareigūnai naudojo modernią įrangą, t. y. mobiliuosius stabdžių tikrinimo stendus, žibintų patikros prietaisus, dūmomačius, išmetamųjų dujų analizatorius, skaitmeninių tachografų programavimo įrenginius. Tikrinimo metu nustatyti 3782 transporto priemonių techninės būklės trūkumai, iš kurių 342 stabdžių sistemos trūkumai (transporto priemonių vienos ašies ratų stabdymo jėgų netolygumas neatitiko nustatytų reikalavimų, ratų stabdymo jėgų netolygumas didesnis kaip 70 proc., darbinės stabdžių sistemos stabdymo efektyvumas neatitiko nustatytų reikalavimų), 521 ratų, padangų, tiltų, pakabos trūkumas (protektoriaus rašto gylis mažesnis už leistiną, ant vienos ašies ir (ar) sudvejinto tilto naudojamos nevienodos padangos ir kt.), 100 važiuoklės trūkumų (didesnis laisvumas amortizatorių jungtyse su kėbulu / pakaba, didesnis laisvumas ratų guoliuose, didelis laisvumas (susidėvėjimas) lankstuose), 1786 apšvietimo įrangos trūkumai (nepatikimai pritvirtinti žibintai ir (ar) jų elementai, šviečia ne visi numatyti žibintai, nešviečia nė vienas žibintas), 529 išmetamųjų dujų ir eksploatacinių skysčių nuotėkių trūkumai ir kt.

Už nustatytus techninės būklės trūkumus, keliančius grėsmę eismo saugumui, uždrausta eksploatuoti ar toliau važiuoti 432 transporto priemonėms. Inspekcijos pareigūnai taip pat nustatė 199 greičio ribojamųjų prietaisų ir tachografų trūkumus bei 88 transporto priemones nukreipė į tachografų dirbtuves privalomai patikrinti transporto priemonių tachografą ir išmontuoti draudžiamus prietaisus ar įrenginius, atjungiančius nors vieną iš tachografo funkcijų.

Inspekcijos pastangos stiprinant keleivinių ir krovininių transporto priemonių techninės būklės kontrolę duoda rezultatų. 2012 metais, palyginti su 2011 metų duomenimis, techninės būklės trūkumų, tenkančių vienai patikrintai transporto priemonei, sumažėjo nuo 1,54 iki 1,21 trūkumo. Konstatuotina, kad keleiviai ir kroviniai yra vežami saugesnėmis transporto priemonėmis, nes nustatomų eismo saugumui pavojų keliančių techninės būklės trūkumų, tokių kaip stabdžių sistemos, vairavimo sistemos ir ratų, padangų, tiltų, pakabos techninės būklės trūkumai, mažėja.

VKTI inforamcija

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Automobilio nuoma – kokios yra mano teisės Europoje?

Patarimai nuomojantis automobilį Europoje \ \

Įspūdžiai iš Balio salos

Skaitytojos parengtas foto reportažas

Projektas „Gražioji Lietuva“: savaitgalis Birštone

Kada paskutinį kartą lankėtės šiame Lietuvos kurorte?

Projektas „Gražioji Lietuva“: Iš Vilniaus į Druskininkus

Įpusėjęs pavasaris šiltais orais dar nedžiugina, bet dažnas pasvajoja apie atostogas ir...

2000 km istorijos pro visureigio langą (2-a dalis)

Tęsiame mūsų skaitytojos Vaivos atsiųstą pasakojimą apie 2000 km. kelionę iki Juodosios jūros.

2000 km istorijos pro visureigio langą - Ukraina (1-a dalis)

Senuosiuose Trakuose startavo projektas „2000 km istorijos": dešimt raitelių išjojo Juodosios jūros link. Raiteliams ir žirgams buvo skirta daug dėmesio, tačiau buvo pamiršti nuopelnai komandos, lydėjusios raitelius šiame nelengvame žygyje. \

Reportažas iš Perto, Australijos

Kaip ir mūsų didieji miestai, Pertas kenčia nuo spūsčių. Ypač didelės jos greitkeliuose tarp 16 ir 18 valandos.

Automobiliu - pasisemti kelionių įspūdžių

Laisvės pojūtis, neužmirštami įspūdžiai ir galimybė sutaupyti vilioja leistis į atostogų kelionę automobiliu.

Kelionė iš Vilnius į Ventės ragą

Vis dažniau pasigirsta, kad nepažinę savo krašto bandome ieškoti grožio kitur. Tai tiesa.

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: