2016 metų „Autocar“ apdovanojimuose Laurensas van den Ackeris pelnė „Metų dizainerio“ apdovanojimą
Atnaujinta: 2020-03-09
  • Laurens-van-den-Acker
  • Laurens-van-den-Acker-_-New

 

  • Už dizainą atsakingas vyriausiasis „Renault" viceprezidentas „Autocar" pripažintas „Metų dizaineriu".
  • Apdovanojant pabrėžta L. van den Ackerio lyderystė, vizija ir darbo stilius.
  • Dizaineris iš Nyderlandų 2009 metais pradėjo „Renault" dizaino transformaciją.
  • Nuo naujojo „Clio" pristatymo 2012 metais, Laurensas van den Ackeris ir jo komanda sukūrė ar atnaujino 26 skirtingus modelius(1), dabartinę „Renault" modelių gamą padarydami jauniausia Europoje.
  • Naujausias Laurenso van den Ackerio kūrinys - visiškai naujas „Renault Scénic" - Europoje pasirodys 2016 metų rugsėjį.

Silverstoune (Silverstone) surengtoje „Autocar" apdovanojimų ceremonijoje Laurensui van den Ackeriui buvo įteiktas „Metų dizainerio" apdovanojimas.

Šis apdovanojimas skirtas L. van den Ackeriui, kaip už dizainą atsakingam vyriausiajam „Renault" viceprezidentui, kuris transformavo visą „Renault" modelių gamą nuo tada kai 2009 metais prisijungė prie šio Prancūzijos automobilių gamintojo.

„Laurensas van den Ackeris yra ne tik įkvepiantis ir kelią rodantis lyderis, bet ir nuostabus automobilių dizaineris. Jam vadovaujant „Renault" dizainas pasikeitė, kiekvienam automobiliui suteikiant akimirksniu identifikuojamą atpažįstamumą. Mes žavimės aiškiai išreikšta dizaino kryptimi, vadovavimo stiliumi, leidžiančiu sužibėti kitiems ir faktu, kad jo komanda kuria tokius visuotinai geidžiamus produktus", - sakė „Autocar" redaktorius Mattas Burtas.

Komentuodamas jam skirtą apdovanojimą, Laurensas van den Ackeris, už dizainą atsakingas vyriausiasis viceprezidentas, pasakė: „Jaučiuosi labai pagerbtas ir dėkingas gaudamas šį, žurnalo  „Autocar" įsteigtą, prestižinį apdovanojimą. Norėčiau jį paskirti savo dizainerių komandai, kuri nenustoja manęs stebinti savo išradingumu ir aistra. Gražių ir pažangių automobilių kūrimas mus įkvepia kiekvieną dieną, o šis svarbus pripažinimas mus motyvuos dar labiau".

Vadovaujant van den Ackeriui 2010 metais buvo pradėta „Renault" „Life Flower" („Gyvenimo gėlės") dizaino strategija, kuri įkvėpė koncepcinių automobilių seriją ir naują „Renault" modelių gamą. „Life Flower" yra suformuota iš individualių „žiedlapių", kiekvienas iš kurių atitinka tam tikrą žmogaus gyvenimo tarpsnį: kai jie įsimyli, keliauja vėjyje kedenamais plaukais, sukuria šeimą, kai dirba - žaidžia ir tampa išmintingesniais. Ši dizaino strategija yra susieta su naujojo stiliaus kalba, kurią nusako trys markės viziją apibrėžiantys žodžiai: paprasta, jausminga ir šilta.


2015 metais buvo pristatytas naujasis „Espace", „Talisman" ir „Kadjar", tuo tarpu „Renault" įtvirtino savo pozicijas tokiose augančiose rinkose, kaip Indija ir Brazilija, jose pristatydama (atitinkamai) „Kwid" ir „Duster Oroch". 2016 metais „Renault" pelnė keletą apdovanojimų tarptautiniame automobilių festivalyje („Talisman" buvo pripažintas „Gražiausiu metų automobiliu" ir Laurensas van den Ackeris pelnė Didįjį prizą už dizainą), o nepriklausoma organizacija „Europos moterys ir automobiliai" „Renault" C segmento automobilių dizaino vadovę Agnetą Dahlgren paskelbė „Metų moterimi".

„Renault Design" yra tarptautinė organizacija, turinti studijas Prancūzijoje, Rumunijoje, Brazilijoje, Pietų Korėjoje ir  Indijoje. Šios komandos kuria dizainą visoms „Groupe Renault" markėms - „Renault", „Dacia", „Renault-Samsung Motors" ir netrukus atgimsiančiai „Alpine".  Laurensas van den Ackeris yra atsakingas už visų šių centrų ir juose dirbančių 500 specialistų veiklą.

„Gyvenimo gėlės" žiedlapis

Koncepcinis automobilis

Debiutas

Siejami serijiniai automobiliai

Meilė

„DeZir"

2010 m. Paryžiaus automobilių paroda

„Clio" (2012)

Tyrinėjimas

„Captur"

2011 m. Ženevos automobilių paroda

„Captur" (2012), „Kadjar" (2015)

Šeima

„R-Space"

2011 m. Ženevos automobilių paroda

Naujasis „Scénic" (2016)

Darbas

„Frendzy"

2011 m. Frankfurto automobilių paroda

 

Žaidimas

„Twin'Run", „Twin'Z"

2013 metų Monako „Grand Prix" lenktynės; 2013 metų Milano tarptautinis automobilių salonas

Naujasis „Twingo" (2014)

Išmintis

„Initiale Paris"

2013 m. Frankfurto automobilių paroda

Naujasis „Espace" (2015)

Apie Laurensą van den Ackerį

Laurensas van den Ackeris gimė 1965 metų rugsėjo 5 dieną, baigė Nyderlanduose, Delfte esantį Technologijų universitetą, kuriame įgijo pramoninio dizaino diplomą. Savo karjerą jis pradėjo 1990 metais Italijoje, Turine, kaip  IT dizaineris. 1993 metais jis prisijungė prie „Audi" kaip išorės dizaineris ir dirbo Ingolštate, Vokietijoje. 1996 metais jis tapo vyriausiuoju dizaineriu JAV, Njuburio Parke įsikūrusioje „SHR Perceptual Management" kompanijoje. 1998 metais jis tapo „Ford Motor Company" vyriausiuoju dizaineriu markės įvaizdžio kūrimo grupėje ir dirbo Irvine, Kalifornijoje. 2003 metais jis buvo paskirtas vyriausiuoju „Ford Escape Platform" dizaineriu. Tada jis dirbo Dearborne, o 2005 metais jis tapo Vyriausiuoju dizaineriu strateginio dizaino padalinyje. 2006 metais  L. Van den Ackeris ėmė vadovauti Hirosimoje, Japonijoje veikiančiam „Mazda" dizaino skyriui. 2009 metų gegužės 15 dieną dizaineris prisijungė prie „Groupe Renault" ir 2009 metų rugsėjo 1 dieną buvo paskirtas vyriausiuoju viceprezidentu, atsakingu už dizainą. Jis yra „Renault" valdymo komiteto narys.

 

(1) 26 modeliai, kurie per pastaruosius ketverius metus buvo pradėti gaminti arba atnaujinti:

-       11 visiškai naujų modelių gamoje: „Lodgy", „Dokker", „Captur", „Kwid", „Sandero R.S. 2.0", „Kadjar", „Duster Oroch", „Talisman", „Talisman Grandtour", „Kaptur";

-       15 atnaujintų modelių: naujasis „Clio", naujasis „Logan", naujasis „Sandero", naujasis „Clio Estate", naujasis „Clio R.S.", naujasis „Logan MCV", naujasis „Duster", naujasis „Twingo", naujasis „Espace", naujasis „Trafic", naujasis „Mégane", naujasis „Mégane Estate", naujasis „Scénic", naujasis „Grand Scénic" ir naujasis „Koleos".

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

„Renault Voiturette“ – 115 metų

2013 m. gruodžio 24 d. sukako 115 metų nuo tos dienos, kai

„Renault AX“ – 105 metai

Prieš 105 metus, 1908 m. spalio mėn. pabaigoje...

Automobiliui „Renault 6“ – 45 metai

2013 m. spalio mėn. sukako 45 metai nuo tos dienos, kai...

35-eri „Renault 18“ metai

Didelis šeimos automobilis „Renault 18" debiutavo 1978-ųjų kovą...

30 metų „Renault 11“ jubiliejus

Šis automobilis buvo itin sėkmingas kompaktinių automobilių klasėje visame pasaulyje...

Kaip gimė „Renault Alpine“ modelis

„Renault Spéciale" ir „Rédélé Spéciale" pagrindas buvo „4CV" bazė su

Legendinio modelio "Alpine" istorija

Jau beveik 60 metų, trims automobilių vairuotojų kartoms „Alpine"

„Clio“: nuo 1-osios iki 4-osios kartos

1990 m. pasirodžiusi pirmoji „Clio" karta iš karto

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: