Jauniausioji Lietuvos motociklininkė Anelė ir jos mama Pelytė
Atnaujinta: 2020-03-09
  • IMGP911960
  • 35371_1383276774735_1016430775_30869563_2850995_n
  • IMG_0012
  • IMG_0025
  • IMG_0028
  • IMG_0026
  • IMGP9111940
  • IMGP0731
  • IMG_0007

Vairuojančios moterys jau seniai tapo įprastas dalykas ir nieko nestebina. Kiek keisčiau daugeliui atrodo pro šalį ant motociklų pralenkiančios merginos, bet jų taip pat daugėja. Apie kai kurias iš jų jau esame rašę - žr. Motociklas kaip gyvenimo būdas. Taip pat autoreviu.lt skaitytojus supažindinome su dviem Lietuvos merginų moto klubais: žr. Pirmoji pažintis su „Lapėmis" - žr. Paslaptingos ir žavios „Vėjų Laumės", o šiandien pakalbėsime su jauniausios Lietuvos motociklininkės (ne baikerės, pataiso - Pelytė - baikeriai, tai tie, kurie važiuoja tik vasarą, o tie, kurie važiuoja ištisus metus - motociklininkai) Anelės mama Pelyte.

Dvi žavingos merginos

Kodėl su mama? Todėl, kad Anelei dar tik 5 mėnesiai, tačiau didžiąją dalį savo gyvenimo ji praleidžia motociklo lopšelyje. Beje, jaunoji motociklininkė dar nė neturi dantukų, nemoka sėdėt, vaikščioti, tačiau motociklui burzgiant geriausiai nusiramina ir užmiega.

Tai kaip čia atsitiko, kad mergina pasirinko tokį vis dar vyrišku laikomą pomėgį - motociklus?

Motociklais žavėjausi seniai, bet galimybės vis neleido tai įgyvendinti. Vėliau susipažinau su senų mašinų ir motociklų kolekcionieriais, vienas iš jų buvo Fon. Prasitariau, kad norėčiau įsigyti kokį seną motociklą.

Mažoji keliauninkė

Jis, ko gero žinodamas mano meilę BMW markės technikai, rado BMW motociklą, todėl nuvažiavom su juo ir nupirkom. Deja jis buvo dėžėse, todėl net ir praėjus 4 metams dar su juo nevažiavau, nes vis dar vyksta restauravimas.

Bet kad dažname renginyje matome ant motociklo. Ar tai kitas motociklas?

Motociklais domėjausi seniai, bet įsigijusi „BMW" važiuoti, galima sakyt, nemokėjau, tad nusprendžiau įsigyti motociklą, kuriuo galėčiau įgauti patirties. Finansai tuo metu buvo labai riboti, tad, Bokštinio patarta, nusipirkau senutę „Hondą", kurią reikėjo nemažai remontuoti. Tai buvo vienintelis modelis, kuris man patiko ir nuo kurio pasiekiau kojomis žemę. Tai truputį paremontavau pati draugų padedama, truputį paremontavo kiti - motociklas prisikėlė ir sėkmingai su juo iki dabar važinėju. Vėliau Romas pasiūlė dalyvaut retro krose, kuris tapo mano aistra.

Šeima visur sulaukia daug dėmesio - su vokiečiais "Mototurnyre"

Kadangi važiuoti tekdavo retai, tai dar nusipirkau krosinį motociklą, kad galėčiau užpildyti tuštumą. Su krosiniu daug pavažiuot neteko, nes sužinojau, kad laukiuosi. Buvo nedidelis šokas, nes buvo labai netikėta - pasirodo, 2 mėn. nėščia dalyvavau retro kroso varžybose Gargžduose. Romas juokavo, kad, jei per krosą vaikelis neiškrito, tai ir neiškris. BMW motociklas nesenai grįžo į garažą iš restauratoriaus dar nebaigtas tvarkyti. Dabar bandysiu baigti jį rinkti pati. Kada tai bus - nenoriu prognozuot.

O jei rimtai - nebuvo baisu su augančiu pilvu lipti ant motociklo?

Sužinojusi, kad laukiuosi, iki 3 mėn. motociklu nevažiavau (t. y. 1 mėnesį), norėjau truputį pasaugoti, kad tikrai nepersileisčiau. Važiuodama mašina ir matydama, kaip kiti važiuoja motociklais, per ašaras kelio nematydavau. Rugpjūčio viduryje tęsiau keliones su Honda iki pat sezono uždarymo, o vėliau sėdėdavau liulkoj. Tik vienas nepatogumas buvo, kad tekdavo dažnai stoti ir lėkti į krūmus. Paskutinis mano važiavimas su pilvu buvo į baikerių viduržiemį, bet po jo pasakiau, kad nevažiuosiu daugiau, nes jau nelabai tilpau į lopšį. Aš vis pagalvodavau, kad prasidėjus sezonui važiuosiu su vaikeliu. Žinoma, daug kas sakė, kad taip nebus, nes, gimus vaikui, praeis noras važinėti, bent kurį laiką. Nupirkau kitą motociklą ir lopšį. Vasia (Anelės tėtis) labai vargo, bet pagaliau jį prisuko. Dukrytė gimė vasario mėnesį, todėl truputėlį spėjom paaugti iki sezono atidarymo, kai pirmą kartą išvažiavom pabandyti, kaip ji jausis motocikle. Šį sezoną jau nuvažiavom motociklais dukart prie jūros, į Latviją, į ralį aplink Lietuvą.

Mokomės važinėti su lopšiu

Kol kas motociklą su lopšiu vairuoja Vasia, aš mokausi po truputį. Važiuoti Anelei patinka. Prasukus apie 3000 km. Dar neteko nė karto sustoti dėl to, kad ji verkia. Ji važiuojant miega arba žiuri į kelią.

O kaip su maitinimu? Su nakvyne? Ar dukrytei užtenka to, kad mama šalia?

Su maitinimu problemų nėra. Visada turime šviežio, šilto saldaus pienelio. Nakvojame taip, kaip išeina, bet dažniausia palapinėje. Tik dabar ji labai plačiai miega, o mudu su Vasia - kamputyje susispaudę. Dėl mamos buvimo - nė nežinau, manau, kad jai nėra labai svarbu, nes puikiausiai būna ir su kitais. Manau, kol kas aš jai labiausiai reikalinga tik kaip pieno šaltinis.

Kol kas su maistu problemų nekyla

3 000 km - nemažas atstumas. Ar per tokias keliones nebuvo jokių incidentų? Rimtų gedimų, kai neplanuotai tekdavo visiems sustoti vidury kelio?

Nedidelis tas atstumas, pažiūrėk, jau vasarą baigsis. Incidentų rimtų nebuvo.

Vasia - Anelės tėtis

Per „Ralį aplink Lietuvą" tik motociklas buvo sugedęs, bet Vasia gabus, tad per 15 min viską sutvarkė. Visada turime su savim miegmaišius ir palapinę - jei jau kas rimto, galėtume ramiai pernakvoti.

Tėtis vairuoja, mama vairuoja, taigi, Anelė irgi vairuos? Ar paliksite spręsti jai?

Čia jau ji spręs. Gal jai tiek motociklai nusibos, kad užaugusi vieną dieną pasiųs mamą velniop su jos pomėgiais ir užsidariusi namuose gros smuikeliu, išmetusi karolius per balkoną.

Kol kas Anelė dar su karoliais

Ką apie tokius pasivažinėjimus sako artimieji? Supranta ir palaiko ar bando atkalbėti?

Mano tėvai niekada nieko nesakė dėl mano pomėgių, tad ir dabar nesako, gal net džiaugiasi. Sesė bijojo, kaip vaikelį tokį mažą vešiu, bet pamačiusi, kad vaikeliui saugu, nieko nesako. Vasios tėvai, atrodo, iš pradžių buvo truputį pakraupę, bet dabar apsiprato ir nesistebi.

Ar teko susidurti su policija? Kokia buvo jų reakcija?

Su policija susidurti dar neteko. Laukiam, kada sustabdys, labai smalsu pamatyti jų reakciją, nes eismo taisyklėse nėra parašyto ribojimo, nuo kokio amžiaus galima vežti vaikus lopšelyje. Įdomu, ar ryšis dėl ko nors nubausti.

Ir paskutinis klausimas, kurį tokiais atvejais užduodu - kiek planuojat važinėt?

Geras klausimas. Meilė motociklizmui iki karsto lentos. Tai jau ne pomėgis, o gyvenimo būdas.

Nuotraukos iš asmeninio šeimos archyvo

Kalbėjosi V. Misevičius

Autoreviu.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "IKS" sutikimo draudžiama.

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

7 patarimai, kaip keliuose jaustis saugiu už motociklo vairo

Lietuvoje už motociklo vairo dažniausiai sėda 40-44 metų didžiųjų miestų gyventojai

Kaip išsirinkti dviratį internetu?

Kaip išsirinkti ir kodėl yra patartina rinktis dviratį internetu. Patarimai bei gairės, kuriomis vadovaujantis taps lengviau išsirinkti sau tinkamiausią dviračio variantą.

Kaip išsirinkti dviratį?

Kokį dviratį pirkti, koks dviratis tinkamiausias Jūsų pomėgiui, pagal ką rinktis dviratį, svarbios dviračio dalys

Kad važiavimas dviračiu netaptų kančia: dažniausios traumos ir kaip jų išvengti

Dažniausiai pasitaikančios lėtinės dviratininkų traumos

Taisyklės, kurias privalo žinoti kiekvienas dviratininkas

Dviratininkai yra lygiateisiai eismo dalyviai, keliuose turintys teises ir pareigas bei privalantys laikytis kelių eismo taisyklių

Atviras laiškas – Dėl motociklų „modelinių metų“ žymėjimo motorinių transporto priemonių registracijos liudijimuose

Motociklų savininkams problemos kyla pirmą kartą Lietuvos Respublikoje registruojant ...

Speciali dviratininkų apranga – tarsi jų antra oda

Plintant dviračių kultūrai Lietuvoje kaip ant mielių auga ir...

Didžiausi ir skaudžiausi pavojai tyko vasarą

Tiek Vilniuje, tiek kituose šalies miestuose dviračių transporto priemonių pastebimai daugėja...

„Hyosung“ motoroleriai – madingas vasaros akcentas

Už lango, kad ir ne kalendorinė, bet jau vasara.

Naujienos ALT 2013 parodoje

Prabėgusį savaitgalį Vilniuje, „Litexpo" parodų centre šurmuliavo... (Papildyta)

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: