Panevėžys, Dembava arba svečiuose pas „Iron X MC“
Atnaujinta: 2020-03-09
  • ironx__2_
  • ironx
  • ironx__1_
  • ironx__3_
  • ironx__4_
  • ironx__5_
  • ironx__6_
  • ironx__7_
  • ironx__8_
  • ironx__9_
  • ironx__10_
  • ironx__11_
  • ironx__12_
  • ironx__13_
  • ironx__14_
  • ironx__15_
  • ironx__16_
  • ironx__17_
  • ironx__18_
  • ironx__19_
  • ironx__20_

Buvome žadėję savo skaitytojams, jei bus galimybė, parodyti dar kurio nors iš Lietuvos baikerių klubhauzą. Šį kartą patalpos, į kurią renkasi tik klubo nariai ir klubo svečiai, duris autoreviu.lt pravėrė panevėžiečių motoklubas „Iron X MC", po savaitės organizuojantys renginį Kupiškyje. Apie šalia Panevėžio esančiame Dembavos miestelyje įsikūrusį klubhauzą mums maloniai sutiko papasakoti klubo prezidentas Laisvis ir sekretorius Rolkiukas.

Klubhauzas

Kada įsikūrėte dabartinėje vietoje?

Laisvis. Pirmosios talkos ir pirmieji darbai prasidėjo 2008 vasario mėn. - nuo tada po truputėlį ir kūrėmės. Klubhauzo pristatymas visiems buvo po pirmojo šaudymo čempionato ir kongreso Panevėžyje. Mes jau ten kaip ir gyvenome, bet tada buvo visi klubai pakviesti pažiūrėti mūsų būstinės. Na ir dar simboliškai šampano butelį į klubhauzo kampą sudaužėme.

Rolkiukas. 2008-03-29 oficialiai atidarytas klubhauzas. Seniau rinkdavomės kavinėje „Provincija".

Apie klubą

Kodėl Dembava, o ne miestas?

Laisvis. Na mieste tokios patogios vietos su tokiu privažiavimu ir dar su asfaltuota didžiule aikštele plius prie upės - tikrai nebūtume net už didelius pinigėlius radę, o ir nuo miesto centro iki klubhauzo durų tik 4,2 km - daug arčiau negu kokiame pramoninio rajono užkampyje ar už miegamųjų rajonų.

Stalai visur akmeniniai

Rolkiukas. Ieškodami vietos klubhauzui, norėjome atokesnės ir patogios vietelės. Garažų kompleksas Pajuostėje (Pajuostė - rajonas, kuriame stovi karinis dalinys, priešais kurio vartus klubhauzas) idealiai tam tiko: didelė asfaltuota aikštelė, upė už 10 m, nuo miesto centro tik 4 km, atokiau nuo smalsių akių.

Klubhauzas atrodo puikiai? Kas rūpinosi jo įrengimu?

Laisvis. Įrengė tikrai tik klubo nariai na ir prijaučiantys prisidėjo, o samdyti beveik nieko nesamdėme.

Baro puošmena

Rolkiukas. Viskas klubhauze įrengta savomis rankomis: idėjų generatorius Laisvis; pagrindinis darbų vadovas Vidas; daugiausiai fizinės jėgos išnaudojo Driskius ir Šaras. Visi darbai vykdomi šaltuoju metų laiku, po žiemos vėl pagražėsim ir padidėsim, o dabar nėr kada, reikia važiuoti.

Įdomios interjero detalės

Miegamos vietos - kiek jų bus? Įrenginėjate patys? Kas galės pas jus nakvoti?

Laisvis. Miegamų vietų bus kokios penkios, o gal ir šešios. Nakvoti galės tik klubui artimi žmonės - viešbutuko nesiruošiame daryti.

Miegamasis

Miegamojo sieną puošia Europos žemėlapis su klubo narių kelionių maršrutais. Kam kilo idėja ant miegamojo sienos pakabinti kelionių žemėlapį? Kiek nuvažiuojate per metus?

Laisvis. Žemėlapis su sužymėtais nukeliautais maršrutais šiaip geras dalykas klube - vėliau bus gal kitoje vietoje - matomesnėje - čia tik laikinai. Kiek nuvažiuojame per metus  - tiksliau gal kelio kapitonas atsakytų, vidurkis  gal apie 5 000 km kiekvienam.

Kelionių maršrutai

Prizai, diplomai, skulptūros - iš kur parsivežėte? Kaip manote, trofėjų spintelę reiks didinti?

Laisvis.  Prizai, diplomai ir kiti apdovanojimai - tikrai ne mūsų pačių krautuvėlėje pirkti. Kiekvienas su istorija, kiekvienas tikrai užtarnautas. Ilgokai būtų apie visus pasakoti, o kažkurio vieno išskirti nesinori. Jie parsivežti iš įvairių varžybų ir kelionių. Spintelę tikrai reiks didinti - net blogiausiam sapne nekilo mintis  nutraukti klubo veiklą, tad ateityje tikrai plėsim ne tik spinteles trofėjams.

Prizų spintelė

Akcentai - akmeninis stalas, 1916 metų sija, ragai - iš kur jie?

Laisvis. Akmeninį stalą klubui padovanojo klubo narys pravarde Akmeninis. Ragai iš kitų namų atkeliavo - į klubhauzą visi kažko atnešė.

Akmeninis stalas

Panašiai kaip komunizmą statėme: kas kiek galėjo, taip ir prisidėjo - kas vinių, kas lentų ar plokščių, kas šiaip įdomesnių dalykų. Ragai - trofėjus, gautas daug laiko blaškantis kelionėse ir šiaip pobūviuose su bendraminčiais. Turbūt  būtų gėda prisipažinti, kieno jie.

Ragai

Rolkiukas. Seną siauruko geležinkelio bėgį - 1916 m. „gimimo", kažkur patvoryje rado Akmeninis, o iš kur tokie daiktai atsiranda, ne visada paaiškinti galima. Jo rankų darbo ir akmeniniai klubhauzo stalai.

Įžymioji sija

Spintelė - kaip kilo idėja? Kodėl ji apkaustyta? Kas bus, kai neliks vietos parašams?

Laisvis. Ko tik po alaus neprigalvosi - dizainas toks ir tiek. Liko geros skardos ir varžtelių po remonto darbų, negi išmesi.

Autografų spintelė

Alus. Kodėl ne „Kalnapilis"? Kaip čia išėjo? Ar būna, kad alaus nebūna?

Laisvis. Na nežinau kodėl, bet iš Kalnapilio dar niekas su baikais nebuvo pasirodęs - o štai du klubo žmonės Biržuose po alaus fabrikėlį turi - daugiau manau komentuoti nereikia.

Baras - būtinas atributas

Rolkiukas. Klube yra du aludariai - Gedas ir Juozas, jie sukonstravo barą ir pasirūpina, kad alutis visada būtų šviežias. Na kad alaus pritrūktų ... net neįsivaizduoju... tai butų katastrofa... čia kaip sakoma: baikeris be baiko ir be alaus - tai automobilio vairuotojas.

Baras - būtinas klubhauzo atributas? Kas įrengė?

Laisvis. Baras žinoma būtinas - bent jau mes tikrai be jo neišsiverstume, o įrengimas buvo patikėtas jau minėtiems Biržų aludariams - Juozui ir Gedui.

Detalės

Klubhauzas turi garažą, bet jis mažokas. Visi ten netelpa, tad kaip renkatės, kuriuos mocus statyti? Garažas kartu ir dirbtuvės?

Laisvis. Na baikų ten niekas nelaiko - tik išskirtiniais atvejais, nebent pasiremontuoti reikia ar šiaip kokį nebūtinai iš klubo ar koks paremontuoti ne visai už dyką paimamas.

Vartai visada rakinami

Rolkiukas. Matai, garažas ir servisas bus plečiami, ir klubhauzą žadame plėsti. Vedamos derybos su garažų kaimynais. Viskas prasidėjo nuo dviejų garažėlių, o dabar jau 6 sujungti. Klubas plečiasi, ir klubhauzas plėsis.

Dušas - vieta, kur galima atsigaivinti po kelionės

Iškaba - „Iron X MC" ant pastato sienos specialiai tam, kad iš tolo būtų matoma?

Laisvis. Iškaba irgi vieno į klubo tikruosius narius taikančio autorinis darbelis - dovana klubui.

Kalbėjosi V. Misevičius

Taip pat skaitykite

MC baikerių klubų narių pareigos ir prievolės

Svečiuojamės pas „Iron X MC"

Autoreviu.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "IKS" sutikimo draudžiama.

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

7 patarimai, kaip keliuose jaustis saugiu už motociklo vairo

Lietuvoje už motociklo vairo dažniausiai sėda 40-44 metų didžiųjų miestų gyventojai

Kaip išsirinkti dviratį internetu?

Kaip išsirinkti ir kodėl yra patartina rinktis dviratį internetu. Patarimai bei gairės, kuriomis vadovaujantis taps lengviau išsirinkti sau tinkamiausią dviračio variantą.

Kaip išsirinkti dviratį?

Kokį dviratį pirkti, koks dviratis tinkamiausias Jūsų pomėgiui, pagal ką rinktis dviratį, svarbios dviračio dalys

Kad važiavimas dviračiu netaptų kančia: dažniausios traumos ir kaip jų išvengti

Dažniausiai pasitaikančios lėtinės dviratininkų traumos

Taisyklės, kurias privalo žinoti kiekvienas dviratininkas

Dviratininkai yra lygiateisiai eismo dalyviai, keliuose turintys teises ir pareigas bei privalantys laikytis kelių eismo taisyklių

Atviras laiškas – Dėl motociklų „modelinių metų“ žymėjimo motorinių transporto priemonių registracijos liudijimuose

Motociklų savininkams problemos kyla pirmą kartą Lietuvos Respublikoje registruojant ...

Speciali dviratininkų apranga – tarsi jų antra oda

Plintant dviračių kultūrai Lietuvoje kaip ant mielių auga ir...

Didžiausi ir skaudžiausi pavojai tyko vasarą

Tiek Vilniuje, tiek kituose šalies miestuose dviračių transporto priemonių pastebimai daugėja...

„Hyosung“ motoroleriai – madingas vasaros akcentas

Už lango, kad ir ne kalendorinė, bet jau vasara.

Naujienos ALT 2013 parodoje

Prabėgusį savaitgalį Vilniuje, „Litexpo" parodų centre šurmuliavo... (Papildyta)

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: